Helyi sport

2016.06.21. 16:10

EB: fókuszban a szurkolók

A megszokottnál több múlhat a szurkolók viselkedésén Bordeaux-ban, a Horvátország-Spanyolország találkozón a franciaországi Eb D csoportjának mai, utolsó fordulójában.

Munkatársunktól

A horvát drukkerek csapatuk mindkét eddigi mérkőzésén randalíroztak, fáklyákkal és petárdákkal dobálóztak. Az Európai Labdarúgó Szövetség százezer eurós büntetéssel sújtotta a horvát szövetséget. A horvátok ezenkívül az Eb hátralévő részében nem adhatnak el belépőket a bizonyítottan erőszakos szurkolóiknak – ezt az ítéletet egyelőre felfüggesztették.


Ha a horvátok nem akarnak izgulni a harmadik helyezettek rangsorolásakor, egy pontot mindenképp szerezniük kell a címvédő spanyolokkal szemben. Ivan Rakitic, a horvát válogatott középpályása igyekezett a mérkőzésről nyilatkozva a futballra koncentrálni.


– Tudjuk, hogy nehéz mér- kőzés vár ránk, tartunk az egyéni képességeiktől és a csapategységüktől is – mondta a Barcelona légiósa. – Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk a saját játékunkat játszani.


A spanyolok meg akarják nyerni a csoportjukat, hogy a nyolcaddöntőben egy csoportharmadik együttes ellen léphessenek pályára, ehhez  egy döntetlen is elég nekik. Ha Vicente del Bosque csapata kikapna, akkor az E csoport győztesével, azaz Olaszországgal találkozna a 16 között.


A meccsen [namelink name="Kassai Viktor"] lesz a negyedik játékvezető.


Ezzel egy időben, 21 órától rendezik a Csehország–Törökország találkozót, ahol bármelyik csapat nyer, azzal sem válik biztossá a továbbjutása.


A C jelű négyesben Ukrajna már kiesett, így a lengyeleknek talán könnyebb dolguk lesz ellenük 18 órától, míg Észak-Írország a világbajnok Németország ellen próbálkozhat meg egy bravúrnak számító pontszerzéssel, amelyre mindenképp szükségük lenne a nyolcaddöntő eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában