Makó és környéke

2016.06.21. 14:22

Forgatós-siker Budapesten

Budapest, Makó - Máris újabb felkérést kapott a makói Forgatós Táncegyüttes, miután a hétvégén a fővárosban, a Hősök terén lépett színpadra.

Munkatársunktól

[namelink name="Zsuráfszky Zoltán"] koreográfus és [namelink name="Koltay Gábor"] rendező is elégedett volt a [namelink name="Doktor László"] vezette csapat teljesítményével, amit az „Itt élned, halnod kell!" című nagyszabású történelmi rockmusicalben nyújtott.


Mint megírtuk, egyedüli vidéki csoportként vehettek részt a kétórás produkcióban.


A főbb szerepekben Varga Miklóst, Vadkerti Imrét, Vikidál Gyulát, Hujber Ferencet, Deák Bill Gyulát és Kalapács Józsefet láthatt a közönség – velük léptek színpadra. A hatalmas technikai apparátusnak és a szereplőknek mindössze három nap állt rendelkezésükre, hogy „belakják" az 1500 négyzetméteres, többszintes színpadot az előadás helyszínén, a Hősök terén. Ezeken a napokon reggel 9-től éjfélig folyamatosan dolgozott az egész stáb, hogy minden összeálljon a június 17-i és 18-i előadásra, amellyel az 1956-os forradalom mártírjaira, valamint a Szózat születésének 180. évfordulójára emlékeztek az alkotók.


Hétvégi sikerük nyomán a makóiak a Kormorán együttes jubileumi koncertjén szerepelnek majd decemberben a Budapest Kongresszusi Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!