Kecskemét és környéke

2016.06.20. 22:47

Ismét demonstrálnak migránsok a kiskunhalasi fogadóközpontban

A bevándorlók szabad tábort és szabadságot követelnek.

Hétfőn ismét demonstrációba kezdtek migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi György elmondta: mintegy száz, többségében pakisztáni bevándorló vonult és skandált délután, a tiltakozás jelenleg is tart. A migránsok szabad tábort és szabadságot követelnek.

A rendőrség megfelelő erőkkel érkezett a fogadóközponthoz, egyelőre nem kellett intézkednie - fűzte hozzá a belbiztonsági főtanácsadó.

A közmédia tudósítója arról számolt be, hogy sok rendőr és fegyveres biztonsági őr tartózkodik a helyszínen. A migránsok azt követelik, hogy tegyék át őket nyílt táborba, továbbá jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést szeretnének.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban korábban többször is demonstráltak a migránsok, dulakodás, verekedés, kődobálás is előfordult.

Június 1-jén háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt a táborban. Estére lecsillapodtak a kedélyek, a rendőrök meg tudták nyugtatni a tömeget, másnap azonban ismét csoportokba verődve tiltakoztak a migránsok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!