Szeged és környéke

2016.06.20. 18:48

Illegális bevándorlás - Hat ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság

Hat ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

  Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság valamennyi vádlottat egy évre kiutasította Magyarország területéről.


    A vádlottak - akik pakisztáni, bangladesi, líbiai, algériai vagy marokkói állampolgárságúnak vallották magukat - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.  


    A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását. 


    A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 27 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül 14 eljárás hatályon kívül helyezéssel, öt elutasítással, egy megszüntetéssel, kettő egyéb módon fejeződött be.  

    Tavaly szeptember 15-e óta 2828 vádlott a határzár tiltott  átlépése, négy a határzár megrongálásának bűntette miatt állt a  Szegedi Járásbíróság előtt. Közülük 2781 vádlottat marasztalt el a bíróság, túlnyomó többségüket egy vagy két évre kiutasítva az országból. Három vádlottat végrehajtandó, negyvenegyet felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!