Helyi sport

2016.06.19. 19:25

Tomova nyerte a Naturtex Opent

A bolgár Viktoria Tomova győzelmével ért véget Szegeden a Naturtex Open 50 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női tenisztorna. A fináléban döntő szettben nyert a görög Sakkari ellen.

Süli Róbert

Női teniszben már sokszor láthattak a szurkolók egy-egy meccsen hihetetlen feltámadást. Ez megtörtént szombat délelőtt Szegeden, az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban is, a Naturtex Open 50 ezer dollár összdíjazású nemzetközi torna döntőjében.


Minden idők legrangosabb Csongrád megyei teniszeseményén szépen megtelt a lelátón, ez köszönhető volt annak is, hogy a vidékbajnokság résztvevői is kíváncsiak voltak a fináléra.

Naturtex Open 50 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női tenisztorna Szegeden. Fotó: Török János - GALÉRIA


Szóval a második kiemelt görög Maria Sakkari jól kezdett. 53 perc alatt nyerte a nyitójátszmát, jóval jobban játszott, mint a bolgár Tomova. Jött azonban a második szett. Ezt 29 perc alatt simán nyerte a világranglistán 307. helyen álló Tomova, és könnyedén egyenlített.


Összekapta magát a 117. helyen álló görög, 2:0-ra lépett el a döntő játszmában. Kemény fából faragták a bolgárt, 4:4-nél egyenlített, majd hozta a szerváját, 5:4-nél pedig újból „brékelt", így 6:4-re nyert.


A két játékos színvonalas döntőt játszott, az eredményhirdetésnél dr. Gellért Ákostól, a Naturtex Kft. tulajdonosától vehették át a díszes serleget, illetve a cég ajándékait.

Naturtex Open 50 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női tenisztorna Szegeden. Fotó: Török János - GALÉRIA



A legjobb magyar Jani Réka volt, aki az elődöntőben szenvedett vereséget, így a képzeletbeli bronzérmet ő szerezte meg a Naturtex Openen.


Naturtex Open, 50 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női tenisztorna, egyes, döntő, újszegedi Gellért Szabadidőközpont: Tomova (bolgár)–Sakkari (görög, 2.) 4:6, 6:0, 6:4.

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában