Helyi sport

2016.06.19. 19:40

Csodát tett a Mórahalom, irány az NB III!

Csodát tett a Mórahalom labdarúgócsapata: az NB III-ért rendezett osztályozón 0-2-es hátrányból, az utolsó félórában tíz emberrel játszva 5-1-re győzött hazai pályán a Heves megyei Gyöngyös ellen, így Csongrád megye bajnoka osztályt válthat.

delmagyar.hu

Mórahalom–Gyöngyös 5-1 (2-0)

Mórahalom, 450 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári, Pogonyi).

Mórahalom: Halász – Bokányi R., Szücs, Barát, Pócs T. - Zámbó, Magyar, Mészáros - Szalma, Varga - Crkvenjakov. Játékos-edző: Magyar György.

Gyöngyös: Éles – Tarnai, Kluk, Gergely, Fekete - Pilinyi, Czene - Czéh, Nádudvari, Laurinyecz - Horváth. Vezetőedző: Labancz Róbert.

Gólszerzők: Crkvenjakov (32., 68.), Szalma (39.), K.Tóth (87.), Pócs D. (90+3.), ill. Nádudvari (49.).

Csere: Czéh helyett Sárándi a szünetben, Varga R. h. Pócs D. a 65., Zámbó h. Vojnics-Zelics a 65., Czene h. Marosi a 70., Barát h. K. Tóth a 81. percben.

Továbbjutott az NB III-ba: 5-3-as összesítéssel a Mórahalom.


Éppen egy esztendeje, még a 2014–2015-ös labdarúgó NB III Keleti csoportjának utolsó fordulójában, Veresegyházon kapott ki a Gyöngyös, amely a Heves megyei I. osztály legutóbbi szezonját vereség nélkül hozta le. Így került a Mórahalom útjába az NB III-as osztályozón, amelynek első meccsén folytatódott a sikerszériája: 2–0-s előnyből várhatta a mórahalmi visszavágót.

 

Csodát tett a Mórahalom, irány az NB III!


A Csongrád megyei bajnok ezek után is bizakodó volt, hiszen felmérhette: a két találaton kívül semmivel sem volt jobb a komoly NB-s múlttal rendelkező ellenfele. A hazaiak ennek szellemében már a szünetben ledolgozták a hátrányt, ám alig pár perccel a pihenő után a vendégek legveszélyesebb játékosa, Nádudvari megszerezte a nagyon értékes idegenbeli gólt. Sőt Bokányi Richárdot két sárga lappal kiállították, meg is siratta a piros lapot – 2–1-nél nehéz helyzetben volt a Mórahalom, hiszen még kétszer be kellett venni a Gyöngyös kapuját.


A hazai csapat azonban ezúttal is erőnléti fölénybe került riválisával szemben, és a hajrában Crkvenjakov, K. Tóth, majd Pócs D. találatával megszerezte azokat a gólokat, amelyek a párharc megnyeréséhez kellettek.

A Mórahalom története során másodszor jutott fel az NB III-ba, amely augusztus 6–7-én indul, és a tervek szerint 18 csapat szerepel majd mindegyik csoportban. A felkészülést július 4-én kezdik a játékosok, míg a szakvezetés csütörtökön ül le megbeszélni az erősítési lehetőségeket.


Magyar György: - Egy veretlen csapatot 5-1-re vertünk, irány az NB III! Egy jó csapatnak lehetek a játékos-edzője, megérdemeltük a feljutást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában