Szeged és környéke

2016.06.12. 21:15

Koraszülöttnap az Eko-parkban

Koraszülött gyerekek és családjaik találkoztak vasárnap az Eko-parkban. A Korábban Érkeztem Alapítvány rendezvényén a szülők tapasztalatokat cserélhettek és hasznos dolgokat tanulhattak, míg a gyerekek játszottak.

Timár Kriszta

Százötven család kapott meghívást a Korábban Érkeztem Alapítvány vasárnapi családi napjára az Eko-parkba. Az elmúlt három év hagyományait megszakítva idén nem esett az eső a rendezvény ideje alatt, így a kicsik gondtalanul tudtak ugrálóvárazni, körhintázni, ügyességi játékokat játszani. Ezen a napon minden ingyenes volt számukra, még a kalandpark gyerekpályáját is térítésmentesen használhatták. Volt arcfestés is gyerekeknek, a felnőtteknek pedig szép sminkek készültek. Szintén az apukák és anyukák kényeztetését szolgálta a masszázs – már azokét, akik arra a pár percre rá tudták bízni valakire csemetéjüket.

 

Ez a nap azt mutatta meg, hogy egy korábban érkezett baba is utol tudja érni a kortársait. Fotók: Kuklis István

Ez a nap azt mutatta meg, hogy egy korábban érkezett baba is utol tudja érni a kortársait. Fotók: Kuklis István

– A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy közösséget alkossunk – mondta el [namelink name="Rádi Kata"], az alapítvány alapítója. – Meg akartuk mutatni a koraszülött gyerekek szüleinek, hogy van élet az újszülött intenzív osztály után is. Lehet, hogy ezek a kicsik egy életre feladatot adnak szüleiknek, de tudni kell, hogy ők is értékesek. Ráadásul ezek a csoportok reményt is adnak: a felnőttek láthatják mások példáin, hogy egy korábban érkezett baba is szépen tud fejlődni, és utol tudja érni kortársait.

 

Koraszülöttnap az Eko-parkban



A rendezvényen a szülői tapasztalatcserén kívül volt lehetőség szakmai előadásokat is meghallgatni: a Dévény-tornát, babamasszázst és a ringatót is bemutatták az érdeklődőknek. A legszerencsésebbek pedig ajándékokkal térhettek haza, hiszen volt rajzverseny, illetve Kanyó Dénessel és Vadkerti Attilával célbadobó verseny is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!