Helyi sport

2016.06.08. 11:07

Újból: Érj át! távúszás

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. június 18-án (szombaton) rendezi meg Kelet-Magyarország legnagyobb nyílt vízi eseményét, a Decathlon - Érj át! távúszást.

Munkatársunktól

Városi sporttoborzó


Szombaton immár második alkalommal rendezi meg Szeged város önkormányzata, az Auchan Szeged és a Decathlon a Sporttoborzót. 43 egyesület mutatja meg magát az említett áruházak parkolójában. Ismét lesz futóverseny (10 órakor rajtol az első), a sportágak a színpadon mutatkoznak majd be, illetve több válogatott kiválósággal is találkozhatnak azok, aki ellátogatnak az ingyenes rendezvényre.

Az immár több mint tizennégy éves hagyományt maga mögött tudó rendezvényre elsősorban szabadidős úszókat várnak a szervezők a Maty-éri olimpiai központba.


2000 és 4000 méteres távok közül választhatnak majd a rajthoz álló úszók, akik a kajakpálya vízfelületén kijelölt egy, illetve két körben teljesíthetik a penzumot.


A rövidebb táv szintideje 1 óra 15 perc, a hosszabbé 2 óra 40 perc. A nevezések leadására a rendezvény napján a pálya céltornyában 8.30-tól 10.30-ig van lehetőség. 18 évnél fiatalabbak csak szülői vagy gondviselői hozzájárulással indulhatnak.


Vonalkódos időmérés, frissítőcsomag várja a nevezőket, továbbá az első 250 fő nevező Decathlon – Érj át! pólót kap ajándékba. A már partra érkező úszók számára két időpontban történő ajándéksorsoláson értékes nyeremények találnak majd gazdára. A távúszó rendezvény népszerűségét jelzi, hogy más megyékből és még a határon túlról is érkeznek olyanok, akik megmártóznak a Maty-ér vizében. A szervezők ezúttal is több száz résztvevőre számítanak. A rendezvény időjárásfüggő, esőnap: június 19. (vasárnap).

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában