Helyi sport

2016.06.08. 10:07

Rangos versenyt rendeznek Szegeden

Szombaton az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban a selejtezőkkel megkezdődik a Naturtex Open 50 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női teniszverseny. Ilyen rangos és magasan jegyzett teniszviadalt még nem rendeztek a megyében.

Süli Róbert

Nagy meccs volt


Az újszegedi Gellért Szabad- időközpont eddigi legrangosabb versenye a Magyarország–Izrael Fed-kupaösszecsapás volt. 2001-ben a két csapat a világcsoportban (a világ 16 legjobb gárdája szerepel itt) maradásért küzdött Szegeden, azonban a Mandula Petra, Kuti Kis Rita, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó összetételű együttes kikapott, így kiesett.

– Júniusban a tenisz fővárosa Szeged lesz, így harangozzuk be az előttünk álló versenyeket – nyilatkozta [namelink name="Korcz László"], az újszegedi Gellért Szabadidőközpont vezetője.


Nem véletlen a sportvezető kijelentése, hiszen szombaton minden idők legrangosabb Csongrád megyei női tenisztornája kezdődik a sportkomplexumban. Az 50 ezer dollár összdíjazású Naturtex Openen több jegyzett versenyzőt is találhatunk.


– Szombaton a selejtezők kezdődnek, hétfőtől pedig a 32-es főtáblán zajlanak a küzdelmek. Mindennap 10 órakor indul a verseny. Az első kiemelt a világranglistán a 38. helyen álló szlovák Schmiedlová lesz, aki tavaly még a 25. legjobb volt a világon. A másodiknak rangsorolt, fehérorosz Sasnovics is a top 100-ban található, ő jelenleg a 98. helyen áll. A magyarok közül a főtáblán biztos, hogy szurkolhatunk Gálfi Dalmának és Jani Rékának, utóbbinak [namelink name="Temesvári Andrea"] az edzője.

 

A torna első számú kiemeltje a szlovák Schmiedlová  lesz. Fotó: ITF

A torna első számú kiemeltje a szlovák Schmiedlová lesz. Fotó: ITF

A tenisz fővárosa megjelölés azért is találó, mert június 15-étől az utánpótlás-vidékbajnokságot is a Gellértben rendezik, ez pedig hazánk egyik legnépesebb eseménye. Június 25-én és 26-án pedig országos amatőrt teniszbajnokság házigazdája lesz a létesítmény.


– A Naturtex Openen már komoly meccseket láthatunk – zárta a gondolatot Korcz László –, olyan feltörekvő

fiatalokkal, akik lehet, hogy pár év múlva komoly szerepet töltenek be a világ teniszéletében. A három 10 ezer dollár összdíjazású férfitornával hangoltunk, így bízunk benne, hogy ismét sikeres házigazdái leszünk a rangos eseménynek, ami, reméljük, sok-sok teniszbarátot is megmozgat.


A meccsek délelőtt 10 órakor kezdődnek. Az egyéni döntőt június 19-én (vasárnap) 10 órakor rendezik a centerpályán. Jó hír, hogy a sportbarátok ingyen nézhetik meg a versenyt.

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában