Ország-világ

2016.06.07. 16:49

Tálibok támadtak egy katonai támaszpontra Afganisztánban

Tálib szélsőségesek legalább kilenc katonát megöltek, több másikat pedig elraboltak kedden az Afganisztán középső részén található Uruzgán tartományban.

Egy helyi képviselő, Obaidullah Barakzai elmondta, hogy a tálib felkelők már öt nappal ezelőtt körbevették a Deravud körzetben található katonai támaszpontot. A létesítményben nagyjából 40 katona tartózkodott, akik hiába kértek segítséget.


Amanullah Hotaki, a tartományi tanács volt tagja szerint a támaszpontra behatoló szélsőségesek 11 katonát öltek meg, valamint fegyvereket és más felszereléseket zsákmányoltak. Mohamed Radmanis, a védelmi minisztérium szóvivője megerősítette a támadás tényét, halálos áldozatokról és túszokról azonban egyelőre nem kívánt információkat közölni.


A támadást a tálib felkelők vállalták magukra a Twitter közösségi oldalon.


A 330 ezer lakosú Uruzgán tartomány biztonsági szakértők szerint egyre veszélyesebb a tálibok jelenléte miatt. A lázadók azonban erőik nagy részét a déli Hilmend, valamint az északi Kunduz és Baglán tartományokban összpontosítják. Az ENSZ tavaly a közép-ázsiai ország 34 tartományából 31-ben jegyzett fel a tálib lázadással kapcsolatos erőszakcselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában