Foci EB 2016

2016.06.07. 14:37

Irány az Eb! Elindult a magyar válogatott Franciaországba

A csapatot szállító chartergép kedden 11.40-kor szállt fel a Liszt Ferenc Repülőtérről. A keret mind a 23 tagja egészségesen várja a tornát.

MTI

A magyar  labdarúgó-válogatott elindult a franciaországi Európa-bajnokságra:  a csapatot szállító chartergép kedden 11.40-kor szállt fel a Liszt Ferenc Repülőtérről.    


"Jó felkészülésünk volt, az együttes készen áll a  kontinenstornára" - jelentette ki Bernd Storck szövetségi kapitány,  aki elárulta, mind a játékosok, mind a szakmai stáb tagjai  izgatottan várják az Eb-t.   


"Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és az országot  méltóképpen képviselni, illetve bebizonyítani, hogy 44 év után  ismét helyünk van az Európa-bajnokságon" - mondta.

Irány az Eb! Elindult a magyar válogatott Franciaországba. Fotó: MTI/Illyés Tibor - GALÉRIA



A német szakember kérdésre válaszolva elmondta, nem érez  nyomást, illetve arról is beszélt, hogy a keret mind a 23 tagja  egészségesen várja a tornát.  


"Végre eljött a pillanat, amelyre a kijutás óta vártunk.  Elindulhatunk az álmunk felé" - mondta Lovrencsics Gergő, aki  elárulta, izgulnak.  


A Lech Poznan légiósa szerint a tervezett munkát sikerült  elvégezni, így fizikálisan és mentálisan is készen áll a csapat a  megméretésre. Hozzátette: az első, egy hét múlva esedékes osztrákok  elleni meccsig a finomhangoláson és az ellenfelekből való  felkészülésen lesz a hangsúly.  

Irány az Eb! Elindult a magyar válogatott Franciaországba. Fotó: MTI/Illyés Tibor - GALÉRIA



A magyar válogatott busza néhány perccel 10 óra előtt gördült  be a ferihegyi repülőtér 1-es termináljához, ahol mintegy 50,  "Magyarország" feliratú, fekete pólót viselő szurkoló várta a  küldöttséget. Az épületen belül további 50, dudával és zászlókkal  felszerelt drukker várakozott.  


Az öltönyben érkező válogatott futballisták néhány csoportkép  elkészítését követően 11 óra után szálltak fel a Nizzába tartó  charterjáratra.  


A magyarok jövő kedden Bordeaux-ban Ausztriával, négy nappal  később Marseille-ben Izlanddal, majd június 22-én Lyonban  Portugáliával találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!