Foci EB 2016

2016.06.07. 13:09

Storck nem fogalmazott meg konkrét célt

A cél egyértelműen az, hogy behozzuk az esetleges lemaradást a versenytársakkal szemben, és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból.

Bernd Storck, a magyar  labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogalmazott meg  konkrét, számszerű célt a magyar szövetség (MLSZ) elnöksége előtt a  pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban.    


Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a német edző  kifejtette: a cél egyértelműen az, hogy a nemzeti csapat behozza  esetleges lemaradását a versenytársakkal szemben, és a lehető  legtöbbet kihozva magából, jól teljesítsen a kontinenstornán.  


Elhangzott, hogy a válogatott Storck kezdeményezésére játszott  három erős csapattal - Horvátországgal, Elefántcsontparttal és  Németországgal - a felkészülési időszakban, mert "egy gyenge  ellenféllel szembeni önbizalomnövelő sikernek semmi értelme nem  lett volna néhány nappal a nálunk magasabban jegyzett ellenfelekkel  szembeni tétmeccsek előtt".  


Csányi Sándor az MLSZ elnökségének támogatásáról biztosította a  német szakembert, akitől - a beszámoló szerint - a jövőben is  szisztematikus, a fiatal tehetségekre is támaszkodó munkát vár.  


Az elnökség már korábban elhatározta az utánpótlásképzési  rendszer teljes megújítását annak érdekében, hogy a legnagyobb  tehetségek ne kallódjanak el, és a versenyeztetés struktúrája  segítse a versenyhelyzet élesedését. A stratégiai fejlesztési  programoknak köszönhetően az infrastrukturális és az anyagi  feltételek már adottak - amint az olvasható a honlapon -, így az  MLSZ elnöksége döntést hozott arról, hogy 12 regionális  utánpótlásközpontot jelöl majd ki országos szinten.  


Ezek a centrumok szigorú működési szabályok és ellenőrzött  szakmai- és pénzügyi feltételrendszer kialakításával működnek majd.  A szövetség célja, hogy elősegítse a tehetséges játékosok "felfelé  áramoltatását", és megteremtse annak a szakmai munkának a  feltételeit, amely biztosítja, hogy a jövőben egyetlen tehetséges  fiatal se vesszen el a magyar labdarúgás számára - áll az MLSZ  honlapján. 

Címkék#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!