Digitália

2016.06.03. 12:29

A Facebook tényleg lehallgat minket a Messengeren keresztül és ez még jó is lehet

A Facebook app a mikrofonon keresztül tényleg figyeli a környezet hangjait.

Egyre vadabb összeesküvés-elméletek születnek a modern technológiákkal, és ezeken belül a Facebookkal kapcsolatban. Íme a legújabb.


A nemzetközi média a Dél-Floridai Egyetem professzorára, Keli Burnsra hivatkozva arról cikkezik mostanság, hogy a mobilos Facebook-alkalmazás már sokkal mélyebben ássa bele magát a hétköznapjainkba, mint kéne. Burns szerint az app folyamatosan használja a telefonok mikrofonját arra, hogy figyelje a készülék környezetét, és a szolgáltatás így már azelőtt is tudhatja, miről fogunk posztolni, mielőtt elkezdenénk bepötyögni - írja a 24.hu.


A Facebookot persze már megtalálták ehhez hasonló elméletekkel, akkor azt nyilatkozták, hogy ők nem tárolnak nyers audióadatokat az alkalmazásban.

A Facebook már korábban elismerte, hogy az app figyelheti a háttérzajokat azért, hogy jobb képet kapjon arról, hol, milyen körülmények között használjuk a telefont és rajta az alkalmazást. Az Independent kérdésére a Facebook szóvivője azt is megerősítette, hogy a mikrofonban hallható audióinformációt semmilyen formában nem használják fel például arra, hogy hirdetőknek adják tovább, vagy elérhetővé tegyék bárki más számára. Ez a megoldás egyébként 2014 óta létezik, de az adatvédelmi szabályozások miatt eleve csak az Egyesült Államokban alkalmazzák.


Egyesek szerint a funkciót később használhatja arra a Facebook, hogy javasoljon nekünk új posztokat – ha például az app “meghallja", hogy a Csovi-Csovi Dzsaszpert hallgatjuk Pap Ritától, egy üzenetet dob fel, melyben megkérdezi, nem akarjuk-e megosztani másokkal is az élményt.

Címkék#Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!