Szeged és környéke

2016.05.30. 13:09

Beteg diáktársaik tanulását segítik

Szeged-Tartósan beteg gyermektársaiknak segítenek saját készítésű tananyagokkal a szegedi József Attila Általános Iskola és Szakiskola tanulói a Kórházsuli programban.

Munkatársunktól

– A kezdeményezés célja, hogy a hosszabb ideig kórházi ágyhoz kötött gyerekek ne maradjanak le az iskolai tanulmányaikkal, és érezzék azt, hogy várják őket vissza, és bíznak a gyógyulásukban – mondta a program egyik mentora, [namelink name="Nemes-Nagy Erika"].– A tananyagok virtuálisak, és a diákok készítik el, akikre igazán büszke vagyok, mert láttam, ahogy a saját szabadidejükben is ezzel foglalkoznak – tette hozzá az iskola tanárnője.


Fogalompárosítós, tesztes, kirakós és más játékos feladványokat készítenek a gyerekek beteg társaiknak, akik így tarthatják a tempót az iskolai követelményekkel a kórházból is, a program részeként kapott, mobilnettel ellátott tableteken. A feladatokkal az iskola kilenc diákja és három mentora, [namelink name="Simon Attila"], [namelink name="Németh Eszter"] és Nemes-Nagy Erika a Kórházsuli tartalomfejlesztő versenyére is jelentkeztek, ahol első helyezést értek el. Nyereményük fejenként egy-egy router egyéves korlátlan internethasználattal.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!