Szeged és környéke

2016.05.28. 16:49

Leisztinger Csongrád megye ura

Csongrád megye - Leisztinger Tamás már nagyobb úr Csongrád megyében, mint a Károlyi család volt. <br> <br>

delmagyar.hu

Sallai R. Benedek, az LMP képviselője szerint a kormány visszaállítja a feudális földbirtokszerkezetet. Ennek alátámasztására a legtöbb terület alapú támogatásban részesülőt alapul véve összehasonlította a jelenlegi birtokszerkezetet az 1930 előtti feudális rendszerrel, amikor nagy területeken egy-egy főnemes gazdálkodott.

Sallai számítása szerint Csányi Sándor Baranya megyében 25 ezer hektáron gazdálkodhat. A nagyvállalkozót, az OTP vezetőjét szembeállította Frigyes királyi herceggel, akinek 24 ezer 300 hektárja volt a harmincas években Baranya megyében.

Az LMP politikus szerint Csongrád megyében Leisztinger Tamás már nagyobb úr, mint anno a Károlyi család volt a megyében. A milliárdos üzletember 26 ezer hektár földje van Csongrád megyében. A Károlyi-birtok 20 ezer 320 hektár volt.

Csongrád megye országgyűlési képviselői közül a fideszes Lázár Jánosnak a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint 68,4 hektár szántója van Vásárhely, Mártély és Mindszent határában, Farkas Sándor szentesi fideszes képviselőnek pedig 40 hektár szántóföldje van Fábiánsebestyénben.

Kicsoda Leisztinger Tamás?

Leisztinger Tamás 1968-ban született Budapesten, édesapja villamosmérnök, édesanyja fogszakorvos. Egyetemi tanulmányait az ELTE Természettudományi Karának elméleti fizika szakán végezte. A k-monitor.hu szerint a 90-es évek elején számítástechnikai cégeknél dolgozott, majd 1993-tól a kárpótlásijegy üzlet felé fordult. 1999 és 2001 között felvásárolta a Pick Szeged Rt.-t, amelytől 2005-ben vált meg. 2004-ben beszállt a budapesti XI. Kerület által a lágymányosi öböl fejlesztésére létrehozott Öböl XI. Kft.-be, részesedését 2007-ben értékesítette. Befektetései közé tartozik többek között a Hunguest Hotels szállodalánc, amelyről úgy hírlik, el akarja adni. A baloldalhoz köthető milliárdos üzletember agrár-befektetéseiről és termőföldvásárlásairól rendszeresen beszámol a sajtó. Élettársa Tüttő Katalin szocialista politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!