Ország-világ

2016.05.22. 11:31

Volt, aki élő egeret köpött ki - Ördögűzésről mesélt az egykori magyar pap

A volt pap szerint, aki több tucat ördögűzésben vett részt, a módszer hatásos fegyver a gonosszal szemben.

A katolikus egyházban ördögűzést püspök végezhet, vagy az általa kijelölt pap. Magyarországon egyetlen ilyen embert tudnak megnevezni: Gál Péter pécsi plébánost - írja a nol.hu.

A pécsi egyházmegye munkatársai azonban két éve közleményben jelezték, hogy a téma tabu. A lap megkereste az érintett plébánost is, aki mindössze annyit közölt, "szó sem lehet" arról, hogy beszéljen.

A szintén Pécsen élő Csizmadia Zoltán viszont hajlandó volt nyilatkozni a nol.hu-nak. A pályamódosító pap családot alapított, ezért hagyta el a klérust.

Elmondása szerint régebben Gál Péter mellett rendszeresen közreműködött ördögűzésben, mintegy 30-40 szertartásban vett részt. Számára az ördög nagyon is létező, személyes valóság.

Azt mondja, az ördög mesterkedésének súlyosabb fokozata, amikor egy embert megszáll a gonosz. Ilyenkor van szükség ördögűzésre.

"Azok, akiket megszállt a sátán, jellemzően különleges képességek birtokába jutnak. Olyan nyelven szólalnak meg, amit korábban egyáltalán nem beszéltek, vagy például természetfeletti testi erőre tesznek szert" - mondja.

"Vácon történt, hogy a szentmisén egy lány hirtelen összeesett, férfihangon ordibált, később pedig nem emlékezett semmire. A lány aztán Pécsre került, ahol sikerült kiűzni belőle az ördögöt" - teszi hozzá.

Azt mondja, egyes esetekben a megszállottság épületekhez is kötődhet, ahol a lakók paranormális jelenségeket tapasztalnak. Nem tudnak aludni, mert kopogást hallanak, árnyakat látnak. Kiemeli: ezt nem szabad összetéveszteni a szellemjárással, amiben ő egyáltalán nem hisz.

" Az ördögűzést általában plébánián, templomban végzik. A szertartás kötött szabályok szerint, latinul folyik. Pont azért, mert a megszállottak abnormálisan nagy testi erővel rendelkezhetnek, lényeges, hogy többen legyenek jelen, egyedül tilos ördögűzést végezni" – avatott be a részletekbe a volt pap. A szertartásért nem kérnek anyagi ellenszolgáltatást.

Csizmadia Zoltán a Vatikánban járt ördögűző kurzusokra, amelyeket Gabriele Amorth, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége akkori elnöke vezetett.

Amorth atya praxisának meghökkentő esetei közé tartozik, hogy valaki szögeket öklendezett ki magából, de még extrémebb, amikor az egyik delikvens élő egeret köpött ki. A volt pap szerint ebben nincs semmi meglepő, "az ördög képes materializálni dolgokat".

Szigorú feltétel, hogy csak olyanokat szabad ördögűzésnek alávetni, akik orvosi papírt hoznak arról, hogy nem szenvednek pszichés betegségben. Nem kizárt, de meglehetősen ritka, hogy az ördögűzés már az első alkalommal eredménnyel járjon. Van, amikor akár tíz próbálkozás is kevés.

Csizmadia Zoltán óvva int az okkult szeánszoktól, a fekete vagy a fehér mágiától, jósoltatástól vagy a szellemgyógyászattól.

"A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy mit kockáztatnak. Kaput nyitnak a szellemi valóság felé, amelynek révén beengedik a gonoszt" – figyelmeztetett a volt pap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában