Kék hírek

2016.05.14. 09:23

Kiss tettestársa, nem hajlandó foglalkozni az üggyel

Bűntársa nem követi Kiss László példáját, aki elnézést kért áldozatától. Lantos László már a kérdés felvetésétől is indulatba jött.

A Bors pénteken utol­érte Lantos Lászlót, aki egy nappal korábban írásban kijelentette: becsületsértésért beperli a lapunkat. Szerettük volna, ha őszintén elmondja véleményét a botrányról, és arról is érdeklődtünk, hogy követni kívánja-e Kiss László példáját, s ő is bocsánatot kér-e Takáts Zsuzsannától?


Lantos indulatosan reagált - írja a BorsOnline.


– Az Elnöki Tanács határozata értelmében én büntetlen előéletű vagyok, a nevemet senki sem használhatja fel a beleegyezésem nélkül! Én egy 1961-es üggyel egyetlen pillanatig sem foglalkozom. Ebben az ügyben nem kívánok nyilatkozni, az úgy történt, ahogy történt, én tudom, hogy történt. Értsék meg, ezzel az üggyel nem-fog-lal-ko-zom! – nyomatékosította immáron szótagolással mondandóját Lantos. A férfi ezután elköszönt, nem reagált a bocsánatkérést feszegető kérdésünkre.


Az áldozat jogi képviselője, dr. Nagy Henrik a Borsnak úgy vélekedett: jogi értelemben Lantos László valóban büntetlen előéletű.


– Tudvalévő, hogy nem csak az elnöki kegyelemben részesülők mentesülnek a priusztól, hanem a büntetés letöltése után – bizonyos idő elteltével – a bűnelkövetők is a hátrányos jogi következményektől. Sőt: kaphatnak erkölcsi bizonyítványt. A bűnbánat amúgy nem jogi, hanem erkölcsi kérdés. Ügyfelemnek jólesett, hogy Kiss László férfiasan felvállalta a találkozást, Lantos úrtól nem várja el a bocsánatkérést, ezt a döntést Lantos úr lelkiismeretére bízzuk – tette hozzá a jogász.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!