Bulvár, celeb

2016.05.14. 08:51

Ma van az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

Ma rendezik a svéd fővárosban az 61. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük ötödikként a magyar Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dalával.

A fináléban a stockholmi Ericsson Globe arénában elsőként a Belgiumot képviselő Laura Tesoro adja elő What's the Pressure című dalát. Ezután a cseh Gabriela Gunciková, a holland Douwe Bob, az azeri Samra, majd Freddie következik.


A további döntős országok: Örményország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Svédország, Franciaország, Oroszország, Olaszország, Spanyolország, Málta, az Egyesült Királyság, Horvátország, Ciprus, Lettország, Izrael, Szerbia, Litvánia, Ausztrália, Bulgária, Ukrajna és Grúzia.


A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazata (ez péntek este a főpróbán megtörtént), valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es, applikációs voksok összege adja ki. A saját ország előadójára nem lehet szavazni. 


Az Eurovíziós Dalfesztivált a legtöbbször - hétszer - Írország nyerte meg. 


A Duna televízió 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről. Este a Március 15. téren a látogatók kivetítőkön követhetik az Elővízió és az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének adását. A KIOSK-ban A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet: Petruska, Ív és Gáspár Laci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!