Szeged és környéke

2016.05.14. 20:09

Ajándékkoncert-belépő jár A bolygó hollandi-jegyek mellé

Szeged - SZÉP-kártyával most 15 százalék kedvezménnyel válthatják meg a nézők jegyeiket az idén 85 éves Szegedi Szabadtéri Játékok ünnepi nyitóprodukciójára.

Munkatársunktól

A bolygó hollandi mellett az évforduló alkalmából az Ajándékkoncertre is vendégül látja az operaközönséget a fesztivál.


Idén is elfogadják a Szegedi Szabadtéri jegyirodáján az összes bank által kibocsátott SZÉP-kártyát. A népszerű fizetési módot minden évben rengetegen veszik igénybe. Ráadásul most duplán, sőt triplán jól jár, aki így vásárolja meg jegyét A bolygó hollandira, ugyanis amellett, hogy nem a pénztárcája lesz vékonyabb, még 15 százalék kedvezményt is kap a belépőjegy árából a SZÉP-kártyával való fizetéskor. Sőt, az operára szóló jegyek mellé belépést biztosít a fesztivál az Ajándékkoncertre is.


Érdemes egyébként még most felhasználni a kártyákon lévő pénzt, főleg azoknak, akiknek hamarosan lejár a felhasználás határideje. Május 31-e után elvesznek a feltöltések, ha a munkáltató két évvel ezelőtt utalt a kártyánkra. Fontos, hogy a plasztikkártya Szabadidő elnevezésű alszámláján legyen a megfelelő mennyiségű összeg. A bolygó hollandira már 3300 forinttól is lehet jegyet váltani.

 

Bogányi Gergely és az új magyar csodazongora.

Bogányi Gergely és az új magyar csodazongora.

Egy hatalmas planéta tövében, a végtelen univerzumban, misztikus, kiismerhetetlen galaxisban játszódik a jubileumi évadát ünneplő szabadtéri nyitóprodukciója, Richard Wagner A bolygó hollandi című operája. A bemutató azért is különleges, mert a fesztivál 85 éve során első alkalommal tűznek műsorra Wagner-művet a Dóm téren. Az idők végtelensége óta a tengert járó, elátkozott hollandi és az álmodozó, önfeláldozó lány könnyes szerelmi története számos lehetőséget rejt magában egy igazán látványos, a szabadtéritől már megszokott volumenű, monumentális produkció létrehozására.


Az előadás rendezője a fiatal művészgeneráció egyik meghatározó tehetsége, [namelink name="Szabó Máté"]. Koncepciója szerint a hollandi már-már a sci-fi világára hajazó térben bolyong, ezzel pedig az ember univerzumba vetettsége és magánya válik hangsúlyossá. A produkció a fiatalabb közönség megszólítására is törekszik, ugyanakkor az alkotók a sokat látott operarajongóknak és „wagneriánusoknak" is felejthetetlen estét kívánnak szerezni.


A bolygó hollandira vásárolt jegyek mellé most ajándék belépőket ad a szabadtéri augusztus 17-én megrendezendő szimfonikus koncertjére. Különleges este lesz, amelynek keretében nem csupán Csajkovszkij és Rimszkij-Korszakov dallamai andalítják el a közönséget, de a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas sztárzongorista, Bogányi Gergely bemutatja a látványnak is lenyűgöző, új magyar csodazongorát. (X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!