Helyi sport

2016.05.15. 14:47

Emlékek az archívumból

Sorozatunkban szombatonként a Délmagyarország sportrovatának legérdekesebb cikkeiből szemezgetünk, a 10, 25 és 50 évvel ezelőtt történtekből válogatva. A 27. részben 2006, 1991 és 1966 tizenkilencedik hetének híreiből idézünk fel egyet-egyet.

Munkatársunktól

10 éve történt

Más kávéház

Érdekes egybeesésre bukkantunk az archívumot lapozgatva: a Hungerit-Szentesi VK tíz évvel ezelőtt is bronzéremért vívott párharcot, és akkor is a BVSC volt az ellenfele, ahogy idén is. Ez a párosítás akkor más kávéház volt a női vízilabda OB I-ben, mint az elmúlt napokban. Akkor még a zuglóiak a jövő csapatát építették, a Kurca- partiak pedig toronymagas esélyesek voltak az oda-vissza vágós párharcban.


Szentesen 14–7-re nyertek Kocsis István tanítványai, míg idegenben elképesztő fölénnyel 11–2-es győzelmet aratott a Hungerit. A rendkívül meggyőző, 25–9-es gólkülönbségű siker fő letéteményese Szremkó Krisztina, vagyis „Szuszi" volt. Ő így nyilatkozott a meccs után: – Az öt arany és a két ezüst után ennek a bronzéremnek is tudok örülni. Idén ez volt a realitás, a Domino és a Dunaújváros erősebb volt nálunk.

25 éve történt

Cruyff rúgása

Az idén elhunyt legendás labdarúgó, Johan Cruyff kapcsán 1991-ben arról számoltunk be, hogy a Barcelona edzője szívrohama után jól van, és leszokott a dohányzásról. A katalán kormány felkérésére a holland klasszis ingyen és bérmentve egy dohányzásellenes reklámfilmben játszott. Az aranylabdás a következőket mondta: – Johan Cruyff vagyok. Életemben két szenvedélyem volt, a labdarúgás és a dohányzás. A labdarúgás mindent megadott nekem, a dohányzás pedig majdnem elvett mindent tőlem – zárta üzenetét, majd látványosan félrerúgott egy doboz cigarettát.

50 éve történt

Volt ilyen is

1966 májusában még lovasversenyt is rendeztek Szegeden, a város az országos lovasbajnokság első fordulójának adott otthont. A rókusi vasútállomás mögötti vásártéren száz lovas mérte össze tudását. A Budapesti Lovas Klub óriási sátorral érkezett a megmérettetésre, sőt, akadályokat is hozott. A fővárost még a Honvéd képviselte, ezenfelül mezőhegyesi, kiskunhalasi, szombathelyi, hortobágyi és szegedi versenyzők indultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában