Ország-világ

2016.05.13. 14:28

90 százalékkal kevesebb migráns érkezett áprilisban

Áprilisban 90 százalékkal csökkent a Törökországból a görög partokra érkezett migránsok száma - jelentette az uniós határigazgatási ügynökség pénteken.

A Frontex adatai szerint mindössze 2700 ember érkezett Görögországba vízi úton Törökországból, ami az előző hónaphoz képest jelentős, 90 százalékos csökkenést jelent. Az ügynökség szerint az eredmény a szigorúbb határellenőrzés és az EU és Törökország között létrejött megállapodásnak köszönhető.


Az illegális bevándorlók legtöbbje szíriai, pakisztáni, afgán és iraki volt.

A jelentés szerint az EU-török megállapodás értelmében valamennyi illegálisan útra kelt migránst - a szíriaiakat is beleértve - visszafordították Törökországba.


Arról tájékoztattak, hogy Észak-Afrikából ugyanakkor 8370 - főként eritreai, egyiptomi és nigériai - migráns érkezett a hosszabb és veszélyesebb földközi-tengeri útvonalon keresztül Olaszországba.


Beszámoltak arról is, hogy a nyugat-balkáni útvonalon érkezett migránsok száma jelentősen csökkent a görög-macedón határvédelemnek köszönhetően. Összesen 3830 esetet regisztráltak áprilisban, amely az egy évvel ezelőtti számoknak valamivel több, mint a felét, a márciusi adatoknak negyedét jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában