Szeged és környéke

2016.05.13. 12:26

Mégsem zárják be az újszegedi sportuszodát

Idén nyáron nyitva lesz a sportuszoda Újszegeden, mert a korábbi tervekkel ellentétben csak jövőre újítják fel. Szentgyörgyi Pál alpolgármester azt mondja: 2017-ben több pénzből egyszerre minden munkát meg tudnak csinálni.

Süli Róbert

– Az elmúlt hetekben nagyot változott a helyzet, idén mégsem kezdjük el a sportuszoda felújítását – mondta lapunknak [namelink name="Szentgyörgyi Pál"], Szeged alpolgármestere. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény egész nyáron nyitva lesz, és nem kell más lehetőséget keresnie annak, aki úszni szeretne Szegeden. Korábban többször írtunk arról, hogy júniustól augusztusig tartott volna a felújítás.


Most arról számolt be az alpolgármester, hogy még több támogatást nyerhetnek a munkára, ezért úgy döntöttek, hogy csak jövőre fognak hozzá.


Mint ismert, a Szegedi Vízipóló Suli tavaly sikeres pályázatot nyújtott be taós pénzre – a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerében –, az önkormányzat 30 százalékos önrésszel, és a ContiTech Szeged is komoly összeggel állt az ügy mellé. Idén a gépészet újult volna meg, jövő nyáron pedig teljesen új tetőszerkezetet kapott volna a létesítmény.


– Az újabb lehetőségnek köszönhetően – folytatta Szentgyörgyi Pál – megduplázhatjuk a rendelkezésre álló keretet. Úgy döntöttünk, hogy praktikusabb és takarékosabb az egészet egyszerre megvalósítani. Ehhez új tervekre lesz szükség. A Magyar Vízilabda- szövetségtől azt a megnyugtató választ kaptuk, hogy a pályázatunkat kedvezően bírálják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!