Szeged és környéke

2016.05.14. 18:29

Drasztikusan megemelte az IH az üdülőbérletet a Partfürdőn

Nem fizeti ki a 18-szorosára emelt bérleti díjat a Partfürdőn lévő üdülőjéért Kello Csaba. Az üzemeltető városi cég többek között a medencék feltöltésére hivatkozik, amik még üresek.

Dombai Tünde

– Nem vagyok hajlandó elfogadni a bérleti díj 1800 százalékos emelését. Mértéktelenül túlzónak tartom. Nem fizetek – jelentette ki [namelink name="Kello Csaba"], akinek évek óta a Partfürdőn van üdülője. Ő a 80 bérlő egyike. Ugyanis csak a lábakon álló épület a tulajdona, az alatta lévő 100 négyzetméteres területért fizet bérleti díjat a fürdőt kezelő IH rendezvényközpontnak.


A négygyermekes családapa hozzátette, tavaly egész évre 250 forintot fizetett négyzetméterenként, vagyis az egészért mindössze 25 ezret. Ez alacsonyabb ár volt a korábbiaknál, hiszen a medencék a hatósági tiltás miatt nem működtek. Pár napja viszont azt írta neki az IH, hogy négyzetméterenként 4560-at kér idén négyzetméterenként, azaz összesen 456 ezret. Az indoklás szerint azért, mert tavaly az önkormányzati cég költött a létesítményre.

 

A medence még üres.

A medence még üres.

A bérlő szerint ez a szennyvízcsatorna lehet, de az korábbi. Panaszosunk felidézte, korábban is fizettek többet, úgy 150 ezret, de akkor használhatták a medencéket, idén viszont még nem töltötték fel azokat. Levélben tiltakozott az áremelés ellen az IH igazgatójánál. Reméli, hogy mások is követik a példáját.


A szemközti üdülő tulajdonosát, a Szegedi Sárkányhajó Egyesületet is érzékenyen érinti a drágulás. A 60 tagú civil szervezet 150 négyzetmétert bérel. Tehát az eddigi 37 ezer 500 forint helyett 684 ezret kellene fizetniük. Az elnök bízik benne, hogy tárgyalni lehet az IH-val, különben nem tudják állni az új tarifát. [namelink name="Balaicz Tibor"] úgy kalkulál, kifizetéséhez duplájára kellene emelni a tagdíjat és a hajók bérleti díját. Csakhogy ezzel nem mindenki birkózna meg, márpedig ez csapatsport, vagyis ha nincs ki a 20 fős legénység, fel kell számolni a klubjukat. Nem hiszi, hogy ez lenne az IH érdeke.


– Egyeztetünk még a bérlőkkel. Magánszemélyek tarifáját emeljük nettó 2480 forintra, a cégekét 3590-re négyzetméterenként – tájékoztatott az IH rendezvényközpont igazgatója. [namelink name="Jávorszky Iván"] megjegyezte, Kello Csabáék területe a földhivatalban egy cég nevén szerepel, emiatt küldtek neki cégeknek szóló tájékoztatót. Ha a saját nevére veszi a nyaralóját, a szerződését is módosítják. Az emelést a cégvezető azzal indokolta, hogy idén többletszolgáltatást nyújtanak a bérlőiknek. Így a magányszemélyeknek négy, névre szóló, cégeknek öt, átruházható belépőt adnak, ami a rendezvényeikre szól. Ezekért egyenként nagyjából 40 ezer forintot kellene kifizetniük a bérlőknek. A Partfürdőn szennyvízcsatorna készült, rendezték a környezetet, valamint a medencék közül kettőt – a családit és az ülőt – hétvégétől feltöltik vízzel. Utóbbihoz megszerezték az engedélyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!