Egyperces

2016.04.27. 17:49

Állatkerti engedélyt kap a sokat vitatott thaiföldi tigristemplom

A mintegy 150 nagymacskát tartó, sokat vitatott thaiföldi tigristemplom megkapta a szükséges engedélyeket az állatvédelmi hatóságtól, hogy állatkertté alakítsák.

A Kancsanaburiban, Bangkoktól 120 kilométerre nyugatra lévő buddhista templom igazi turistaattrakció. A látogatók közel kerülhetnek a tigrisekhez, fotózkodhatnak a fiatal és felnőtt állatokkal is. 


Az elmúlt évben a thaiföldi illetékes hatóság elrendelte, hogy az állatokat állatkerteknek és természetvédelmi parkoknak kell átadni, mert a Luangta Maha Bua buddhista templom engedély nélkül tartja a tigriseket. A templom vezetősége szerint állatvédelmi programot folytatnak, az állatokat úgymond arra készítik fel, hogy szabadon engedjék őket. 


A hatóság véleményének megváltozása ellen hevesen tiltakoznak az állatvédők. A templom szerzeteseit egyebek között azzal vádolják, hogy veszélyeztetett állatokkal kereskednek és mértéktelen tenyésztést folytatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!