Érettségi

2016.05.13. 21:00

Nincs semmi meglepő a 2016-os földrajz érettségi feladatai között: íme a megoldások!

Egészen könnyű az idei földrajz érettségi feladatsora: a diákok a szokásos feladatokat kapták, amikkel már találkozhattak korábbi feladatsorokban is.

Munkatársainktól

Kimondottan egyszerű a topográfia, de nem okozhatott gondot a turistatérképes számolós feladat sem. Ötletes a kitalált kontinensről szóló feladat, de a diákokat meglephette a pénzügyekkel foglalkozó kérdések.

Íme a 2016-os középszintű földrajz érettségi megoldásai. GALÉRIA




Korábban


Megoldónk, Gyula szerint összességében könnyű volt a 2105-ös középszintű földrajz érettségi. "Aránytalanul sok volt a természetföldrajzi feladat, a társadalomföldrajzi feladatok pedig szinte általános műveltséghez tartozóak voltak. Elavult szemléletmódot tükröztek a feltett kérdések" - fogalmazott. Gyula szerint összességében a az érettségi feladatsor a tankönyvi fejezeteket követi: összeállítói láthatóan törekedtek arra, hogy minden témakörből legyen feladat.


A lapok kitöltése közben azt mondta: a vaktérképes feladatok térkép nélkül is nagyon könnyűek voltak, ami talán nehéz lehetett, a szibériai folyók felsorolása, mert a térkép tájolása nem a megszokott. A bejelölt városok tulajdonképpen fővárosokra és nagyvárosokra vonatkozott, ez sem okozhatott nehézséget. A Magyarországra vonatkozó kérdés az általános iskola 8. osztályos szintet kéri.

A földrajz írásbeli vizsga középszinten 120 percig tart, két feladatsort kell megoldani, az elérhető maximális pontszám 100.


Az emelt szintű földrajz írásbeli 240 perces, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg a feladatok között, a megoldások sorrendjét is maguk határozhatják meg. A feladatsorokban nagyjából azonos arányban jelennek meg a természetföldrajzi és a társadalomföldrajzi tartalmak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!