Életstílus

2016.04.27. 13:19

Repülővel mentik ki a cirkuszi oroszlánokat

33 oroszlánt szállítanak repülőgéppel a Dél-afrikai Köztársaságba, hogy az állatok méltó módon, természetes környezetükben élhessék le az életüket.

Minden idők legnagyobb oroszlánmentő légihídja jön létre pénteken Dél-Amerika és Afrika között.

Az akcióban 33 perui és kolumbiai cirkuszi oroszlánt szállítanak repülőgéppel a Dél-afrikai Köztársaságba, hogy a cudar körülmények közül kimentett állatok méltó módon, természetes környezetükben élhessék le hátralévő életüket egy ottani tágas rezervátumban.

A légihidat az Animal Defenders International (ADI) nevű, Los Angeles-i központú állatvédő egyesület szervezte és finanszírozza.

Egy teherszállító repülőgép a kolumbiai fővárosból, Bogotából indul kilenc oroszlánnal a fedélzetén, majd további 24 ragadozót vesz fel Peru fővárosában, Limában.

A repülőgép Johannesburgban száll le, ahonnét közúton viszik tovább az oroszlánokat a Limpopo tartományban található, hatalmas természetes kifutókkal rendelkező Emoya rezervátumba.

Az állatvédő szervezet évek óta együttműködik törvényhozókkal a két dél-amerikai országban annak érdekében, hogy betiltsák vadon élő állatok szerepeltetését a cirkuszokban, ahol gyakran visszataszító körülmények között tartják őket.

Az állatvédők szerint az oroszlánok szenvednek a fogságban, a kimentett állatok némelyikének levágták a karmait, egy oroszlánnak hiányzik a fél szeme, többeknek töröttek vagy szuvasak a fogai.

"Nagy elégtétel lesz látni, amint ezek az oroszlánok besétálnak az afrikai vadonba. Ez lesz az egyik legnagyszerűbb mentőakciónk. Ez az egész olyan, mint egy valóra vált tündérmese" - lelkendezett Tom Phillips, az ADI alelnöke kedden Limában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!