Szentes és környéke

2016.04.26. 15:27

Hamis eurót váltott - 620 ezerért

Ismerőse barátjának 2000 hamis eurót kínált megvételre egy szerb állampolgár Szentesen. A valutaváltás után az eladót Röszkén tartóztatták fel a magyar határrendészek.

delmagyar.hu

A Szentesi Rendőrkapitányságra 2016. április 14-én valamivel 19 óra előtt érkezett bejelentés egy helybeli férfitől, hogy barátja ismerőse az egyik helyi benzinkúton feltehetően hamis eurót adott el neki. A vevő 20 darab 100 eurós bankjegyért 620 ezer forintot fizetett.


Az üzlet lebonyolítását követően a sértett csak otthon vette észre, hogy a bankjegyek hamisak. Autójával az eladó eközben már hazafele tartott. A bejelentést követően a 23 éves férfit a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen tartóztatták fel a magyar határrendészek.


B. Krisztiánt a Szentesi Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették. Ellene hamis vagy meghamisított pénz forgalomba hozatala bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szentesi rendőrök az illetékes ügyészségen kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!