Helyi sport

2016.04.26. 12:04

Bella: Egyelőre örülünk

Az Orosháza ellen aratott győzelmével megerősítette vezető pozícióját a Levendula Hotel-FKSE-Algyő NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. Három fordulóval a vége előtt ötpontos az előnye Dankó Ervin együttesének, egyetlen győzelem kell a bajnoki cím megszerzéséhez.

Süli Róbert

Levendula Hotel-FKSE-Algyő (1.)–Orosháza II. (14.) 40–27 (20–9)

Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 23. forduló. Algyő, 100 néző. Vezette: Haraszti, Nachtmann.

FKSE: KISS O. – Béleczki 2, Vadkerti 1/1, VALACZKAI 6, Simon 3/1, Raffai 2, VARGA 6/3. Csere: Gera (kapus), GAZSÓ 4, Kocsis 3, TEIMEL 8, Molnár 2, Tóth 1, Ambrus 1, Szepesi 2. Edző: [namelink name="Dankó Ervin"].

Dankó Ervin: – A célunkat, a két pont megszerzését elértük, így már csak egy győzelemre vagyunk az álmunk elérésétől. Kicsit többet vártam a vendégektől, főleg a nyíregyházi játékuk alapján. Az mindenképpen a mieinket dicséri, hogy komolyan véve a találkozót negyven gólt dobtak az orosháziaknak, akik ennyit még nem kaptak ebben az évben. Gratulálok a fiúknak és a megyei bajnokságot nyert lányainknak is. És természetesen a Laluska családnak Iza Emili érkezéséhez.


1. Levendula Hotel-FKSE-Algyő 42, 2. FTC 37, 3. Nyíregyháza 35. Így fest jelen pillanatban a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportja. 23 meccset játszottak a csapatok, még három forduló van hátra. Öt pont! Ennyi az előnye a listavezető Algyőnek. Szombaton az Ózd otthonában szerepel a csapat, május 7-én a Nyíregyházát fogadja, majd május 14-én a Füzesabony vendégeként zár. A három meccsből egyetlen győzelemre van szüksége a csapatnak, hogy megnyerje a bajnokságot.

 

Repülnek a cél felé. Gazsó Balázséknak (labdával) egyetlen győzelem kell a bajnokság megnyeréséhez. Fotó: Levendula Hotel-FKSE-Algyő

Repülnek a cél felé. Gazsó Balázséknak (labdával) egyetlen győzelem kell a bajnokság megnyeréséhez. Fotó: Levendula Hotel-FKSE-Algyő

– Jelen pillanatban egyetlen dolgunk van, örülni annak, hogy az élen állunk – kezdte a beszélgetést Bella Árpád, a klub ügyvezetője. Még három komoly kihívás vár ránk. A bajnokság kezdete előtt a minél jobb eredmény elérése volt a célunk, mert úgy gondoltuk, van nálunk két erősebb csapat, az FTC és a Nyíregyháza. Jelenleg mi vagyunk a jobbak, de még nincs vége a küzdelemnek, máris egy komoly, patinás együttes következik, az Ózd otthon mindenkire veszélyes.


A bajnoki cím azt jelenti, hogy NB I-es csapat lehet a Levendula Hotel-FKSE-Algyő, a következő szezont a legjobbak között kezdheti.


– Azon dolgozunk, hogy tudjuk vállalni a magasabb osztályban való szereplést. Támogatókkal tárgyalunk, de felelőtlenül nem akarunk váltani, feljutni. Ott az SZKKSE példája, annak semmi értelme nem lenne, hogy 18 meccsből 18-at elveszítsünk, utána nyerjünk esetleg egyet. Ez egy komoly váltás lenne, az NB I-et csak profiként lehetne csinálni, így alaposan meg kellene erősíteni a keretet. Amellett, hogy dolgozunk az ügyön, most még az előttünk álló feladatokra koncentrálunk, mert szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Ha már így összeállt a csapat, ezt mindenképpen megérdemli – zárta a beszélgetést [namelink name="Bella Árpád"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában