Ország-világ

2016.04.25. 15:52

Obama Németországban: Amerikának és a világnak erős és egységes Európára van szüksége

Az Egyesült Államoknak és a világnak erős, gazdaságilag virágzó, demokratikus és egységes Európára van szüksége - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök hétfőn a németországi Hannoverben elmondott beszédében.

A fiataloknak tartott fórumon felszólalva Barack Obama a legújabb kori történelem világszerte irigyelt, kiemelkedő vívmányának nevezte az Európai Uniót, és Konrad Adenauer néhai német kancellárt idézve hangsúlyozta, hogy Európa egysége egykor kevesek álma volt, majd sokak reménysége lett, most pedig már mindenkinek szükségszerűség, így az Egyesült Államoknak is.


Azonban "Európa kezd kételkedni saját magában, és kezdi megkérdőjelezni az utóbbi évtizedek eredményeit", ami csak azoknak segít, akik azt mondják, hogy "a demokrácia nem működik", akik a tekintélyelvűség, az intolerancia és a sajtó korlátozásának pártján állnak, és "etnikai vonalak mentén" akarják megszervezni az életet. 


Ezzel az uniós integráció sorsfordító korszakba érkezett - mondta Barack Obama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában