Helyi sport

2016.04.24. 00:45

Szedeák: véget ért a szezon, 11. lett a szegedi együttes

Nikola Lazics csapata a MAFC ellen idegenbeli vereséggel zárta az NB I A csoportját.

delmagyar.hu

MAFC-Naturtex-SZTE-Szedeák 83-76 (16-17, 22-23, 28-18, 17-18)

Férfi kosárlabda NB I A csoport, középszakasz, alsóház (a 11-14. helyért), 6. forduló. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok. Vezette: Kapitány, Jakab, Tőzsér.

MAFC: SMITH 24/6, Misek 5, ANDERSON 25/9, Kovács Ád. 10/6, NWAKAMMA 8. Csere: Mócsán 6/3, Debreceni, Lakits 5, Tursics. Vezetőedző: Garai Péter.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Moravcsik 2, Vágvölgyi 1, Kiss Zs. 6/6, CSIRICS 17/6, VETTE 19/3. Csere: Juhos 8/3, RÉVÉSZ 8, Mike 15/12. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kipontozódott: Csirics (32.), Vágvölgyi (40.).


A Szeged a legutóbbi fordulóban látott felforgatott, hiányos keretével érkezett a Gabányi László Sportcsarnokba. Nikola Lazics csapata számára már nem bírt téttel ez a találkozó, míg a MAFC-nak „élet-halál" fontosságú volt. Ha kikaptak volna Garai Péter fiai, akkor függetlenül a Nyíregyháza – Jászberény mérkőzés eredményétől, nekik kellett volna osztályozót játszaniuk. A dolgukat nehezítette, hogy a csapat centere, Cavell Johnson eltiltás miatt nem léphetett pályára - írja a bb1.hu.


Anderson kosaraival indult a találkozó, majd 6-6-nál Kiss Zsolt tripláját követően utolérte a Szedeák a hazaiakat. Sok pontatlanság jellemezte a negyed középső szakaszában a csapatok játékát. Hiába a hiányos felállás, a szegediek nem akartak leszakadni. Johnson hiányában Vette élt a palánk alatt, elsősorban a center kosaraira támaszkodtak a vendégek. A negyedet egy vendég középtávoli kosár zárt, ami egyben szegedi vezetést is jelentett (16-17).


A második etap forgatókönyve sem változott, felváltva vezettek a csapatok. Az igazi meglepetést a Szegednél Mike teljesítménye jelentette, aki három triplát is bevágott. Amikor kellett természetesen Csirics is közbeszólt, míg a túloldalon a pontfelelős, Anderson megoldásaira támaszkodtak. A végén minimális előnyét tartotta a Naturtex, miután az utolsó kosár Vágvölgyié volt, aki egy büntetőt értékesített (38-40).


Kovács egy triplával köszönt be a második félidő elején. Hosszú idő után vezetett újra a MAFC. Bő három perc elteltével már 47-41 volt az állás, amit Nikola Lazics elégelt meg egy időkéréssel. Használt a játékosainak, mert fokozatosan sikerült olvasztaniuk a fővárosiak előnyét. Csirics és Vette is remekelt, de ha éppen a fiatalok játszottak, ők sem vallottak szégyent. A hajrá azonban a hazaiaké volt, miután Mócsán és Smith is távolról talált be (66-58).


A Szegedet dicséret illette, hiszen ebben a helyzetben sem adta fel. Vette triplája után 69-65-nél úgy nézett ki, hogy újra szoros lehet a találkozó, de Nwakamma pontosan célzott a büntetővonalról, míg Smith zsákolt egyet. Ezután már tíz pont körül alakult a MAFC vezetése, de Juhos és Mike hármasaival még csinált egy nagy rohamot a Szedeák. A végén aztán higgadtak tudtak maradni a műegyetemisták, és behúzták a találkozót (83-76).


Ezalatt azonban a Jászberény nyerni tudott Nyíregyházán, így minden hiába, mert ez azt jelenti, hogy a MAFC és a Nyíregyháza játssza az idei playoutot, ahol a budapestiek rendelkeznek a pályaelőnnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában