Ország-világ

2016.04.17. 14:09

Mintegy ötezer ember ingyenes utaztatásával indul a dunai hajózási szezon

Mintegy ötezer ember ingyenesen utazhat a Dunán vasárnap délelőtt felvonuló 23 hajón, amivel elindul az idei dunai hajózási szezon - mondta a rendezvényen Völner Pál, a Magyar Hajózási Országos Szövetségének (MAHOSZ) elnöke, Budapesten.

Kifejtette: a budapesti hajózási cégek felajánlásával 470 szociálisan hátrányos helyzetű gyermek is lehetőséget kapott, hogy ingyen hajózhasson vasárnap délelőtt, emellett pedig a Magyar Honvédség Flottilla hajói is részt vesznek az eseményen. A tervek szerint ezentúl minden évben így nyitják a szezont.


Völner Pál megjegyezte, hogy a Dunán évente mintegy 10 ezer járatot indítanak a társaságok, és csaknem kétmillió utas szállításáról gondoskodnak, hogy megtekinthessék Budapest látványosságait.


Barátné Balogh Ildikó, az Otthon Szociális Szolgáltató szakmai vezetője elmondta, hogy az intézmény 220 családból álló nevelőszülői hálózata 627 fiatal ellátását biztosítja, közülük 213 gyerek vehet részt a szabadidős rendezvényen.


A Nagy Tavaszi Kirajzás névre keresztelt hajós rendezvényen a budapesti belvárosi Duna-szakaszon az összes fővárosi menetrend szerinti, rendezvény- és programhajós cég részt vesz. 

Címkék#Duna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában