Szeged és környéke

2016.04.16. 20:29

Francia embercsempészt fogtak Röszkén

Egy afgán nőt akart bejuttatni Magyarországra a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy francia férfi. Embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A 44 éves francia állampolgár egy Franciaországban bérelt autóval 2016. április 16-án 3 óra 15 perckor jelentkezett belépésre a határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során rajta kívül az autóban utazók 2 francia és egy 1 német útlevelet adtak át. A jármű átvizsgálásakor azonban a rendőrök egy ötödik személyt is találtak az autóban megbújva, a hátsó üléssor előtt, egy takaró alatt. A 19 éves nő, aki magát afgánnak vallotta, nem rendelkezett az országba való beutazáshoz szükséges iratokkal.


A sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntető eljárás, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vétele mellett kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!