Szeged és környéke

2016.04.16. 13:45

Szegedi Egyetemi Napok: a második napra sem lankadt a hangulat - Galéria

A SZENezők fesztiválarcai túl vannak a második napon. A Magashegyi Underground és Hiperkarma mellett Andro csapta a legnagyobb bulit.

Markót Imre

Ismét tömeg volt a Hattyas soron, rengetegen látogattak le a fesztivál második napjára. A sok ember ellenére azonban az élőzenei koncertek csak félig telt sátorral futottak. Hét óra körüli kezdéssel a Magashegyi Underground megindította a bulit, majd folytatásként jött a Budapest Bár.


Az élőzenei koncertek kevésbé voltak pörgősek, mint az első napon, de az ugrálásból, együtténeklésből és a tombolásból senki nem szenvedett hiányt. Legtöbben a Hiperkarmát várták, azonban Bérczesi Robi és csapata nem hozta a várt színvonalat. A zenészek a hosszú hangolás után eljátszottak 2-3 számot és legalább egy negyed órára eltűntek a színpadról. Senki nem tudta, hogy ez még a beállás része, vagy már elkezdődött a koncert, így többen el is hagyták a helyszínt, mert azt hitték, hogy ennyi volt a buli. A frontember valamit mondott a mikrofonba, de az amúgy is nagy alapzajtól nem lehetett hallani.

Szegedi Egyetemi Napok: A második napra sem lankadt a hangulat - Galéria



A mellettünk lévő Dávid direkt ezért a koncertért vett jegyet, hosszú évek óta nagy Hiperkarma rajongó. Azonban egy kicsit mégis csalódottan ment haza, mivel a hangulat sehogy nem került a tetőfokra, de örül, hogy ismét láthatta Bérczesi Robit, hiszen egy legendának tartja. Talán a legnagyobb bulit az egymást követő Sterbinszky, Julia Carpenter és Andro adták. Az ő fellépéseik alatt szinte végig teli volt a Riska Aréna és minden mulatni vágyó egyszerre ropta a hangosan lüktető basszusra. Andro bulija alatt futottunk össze a sátor szélénél álldogáló Judittal, aki egy kicsit ki jött levegőzni, mert már nem bírta elviselni a benti fülledt levegőt. A fiatal lány már évek óta lejár a rendezvényre és még soha nem csalódott. Szerinte a fellépői gárda vegyes, így mindenki találhat magának megfelelő bulit, ahol ki tudja tombolni az egyetemi tanulmányok nehézségét. Azért hozzáteszi, hogy egy igazán jó bulihoz egy megfelelő társaság is kell, akik még akkor is hajtják tovább az embert amikor már nem tud táncolni a fáradtságtól.


A szervezők a széleskörű zenei felhozatal mellett a szuvenír rajongóknak is kedveztek, van néhány stand ahol egy-egy fotóért cserébe tárgyi nyereményeket is lehet kapni. Az egyik helyen például rózsaszín napszemüveget is fülhallgatót osztogatnak egy  Instagram fotóért cserébe. Az utóbbira többen panaszkodtak, hogy rossz a hangminősége és kontakthibás. De arra a célra tökéletes, hogy az ember elvigye fesztiválozni és hajnalban végig vágjon vele az egész városon. Az se baj, ha elveszik, hiszen ingyen volt. 


A Riska standnál az otthonkába öltözött lányok gondosan figyelnek a fesztiválarcok megfelelő koffein bevitelére. A műanyag tehénnel való szelfizés után túró rudit vagy tejeskávét lehet kapni. Az utóbbival óvatosan kell bánni, hiszen néhány sör után komoly problémákat tud okozni. A nagysátor sarkánál pedig egy fesztiválhangulatú SZINes telefonfülkébe lehet bebújni parókával a fejünkön a haverokkal. A feladat nagyon egyszerű: egy jól sikerült fényképen kell megmutatni a legmenőbb fesztiválarcunkat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!