Ország-világ

2016.04.16. 09:10

Tornádó söpört végig Uruguay déli részén

Tornádó söpört végig Uruguay egyik városkáján helyi idő szerint pénteken, az óriási erejű szél a levegőbe emelte az autókat, négy emberrel végzett és egyes információk szerint további kétszáz embert megsebesített - közölték a helyi hatóságok.

A Montevideótól 265 kilométerre nyugatra fekvő, 20 ezres Dolores lakói a közösségi oldalakon számos olyan fényképet tettek közzé, amelyen az látszik, ahogy a pusztító tornádó felkapta az autókat vagy szétzúzta a lakóházakat.


Az El País című spanyol lap arról számolt be, hogy kétszázan sérültek meg a tornádó miatt és további tizenkét embert eltűntként tartanak számon. Az AP amerikai hírügynökség hét, a Hszinhua kínai hírügynökség két sérültről adott hírt.


A Subrayado helyi televízió meteorológusa úgy vélte, a szél elérhette az óránkénti 250 kilométeres sebességet. 


Tabaré Vázquez uruguayi elnök rendkívüli állapotot hirdetett Doloresben és környékén.


Juan Andres Roballo, az elnöki hivatal tisztségviselője azt mondta, a város lakosainak többsége elveszítette otthonát, és legkevesebb két gyermek súlyosan megsérült.


A doloresi tűzoltóság egyik munkatársa arról számolt be, hogy két ember a levegőbe emelkedett járművek miatt vesztette életét.


Az uruguayi sajtó jelentette, hogy a helyiek közül néhányan a káoszt kihasználva boltokat fosztogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában