Szeged és környéke

2016.04.16. 15:23

Állásbörze nem csak fiataloknak

Csongrád megye - Tizenegy foglalkoztató és hét szakképző felelős intézmény munkatársai válaszoltak az álláskeresők kérdéseire a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában megrendezett állásbörzén.

Munkatársunktól

[namelink name="Juhász Tünde"] kormánymegbízott elmondta: 2011 februárjában 25 ezer 775 fő volt a nyilvántartott álláskeresők száma a megyében, idén februárban már csak 12 ezer 337 fő. Öt év alatt több mint 13 ezerrel csökkent a számuk, a munkanélküliség 6,7 százalékos. Az Út a munkaerőpiacra című programról [namelink name="Káli Eszter"], a Nemzetgazdasági Minisztérium projektmenedzsere tartott tájékoztatót: a kormány célja, hogy a 25–65 év közöttiek foglalkoztatásán javítson, és hogy hosszú távon itthon tartsa a munkaerőt. A hátrányos helyzetűek, valamint az inaktívak munkához segítése hangsúlyos szerepet kap, mindezt 102 milliárd forintos támogatásból szeretnék megvalósítani három év alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!