Bulvár, celeb

2016.04.15. 23:37

A Kismenők kerekesszékes versenyzőjének mosolyát semmi nem törheti meg

Négyévesen életmentő műtétet hajtottak végre Harza Márkon, és néha ma is olyan fájdalmai vannak, amiken a legerősebb fáj

A mosolygós kisfiúnak a Pókember a kedvence, a legbátrabb cselekedete az volt, hogy nevetve ment be a műtőbe, és ha jönne egy jó tündér, akkor azt kérné tőle, hogy a születésnapján tudjon ugrálni, mint a többi gyerek. A Best magazin édesanyjával készített interjút, aki azt mesélte, ugyan Márk kései gyerek, az orvosok a terhesség alatt nem találtak semmilyen problémát a kicsinél – csak az utolsó két hétben derült ki, hogy valami nem stimmel.

Márk végül 4 kilóval és 48 centivel született. A súly normális, de a magasság már nagyon pici volt. Az édesanya azonban még ekkor bízott benne, a kisfiú kinövi majd a születéskori rendellenességet. Az orvosok azonban nem sok jóval bíztatták, Márk törpe, a gerinccsigolyák csontosodásával van baj. Már kisbabaként is iszonyatos fájdalmakkal küzdött, négyévesen életmentő műtétre volt szüksége, fájdalmai pedig azóta sem csillapodtak - írja a BorsOnline.


Márknak később a nyakcsigolyáival is akadtak problémái. Édesanyja azt vette észre, a fiú nem mozgatja a fejét. Kiderült, a legfelső csigolyát nem tartotta semmi, vagyis Márk egy biccentéstől is meghalhatott volna. Mivel itthon nem vállalták az operációt, az édesanya Svájcig vitte a fiút.


Márk nyaka szerencsére rendbe jött, óvodába is járhatott – ekkor még a saját lábán. Viszont sajnos ahogy nő, egyre romlik az állapota, ma már kerekesszék nélkül alig tud mozogni. Ennek ellenére normális iskolába jár és rengeteget mosolyog. A versenyben szeretné bebizonyítani, ő s ér annyit, mint egy egészséges gyerek.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!