Csongrád és környéke

2016.04.16. 13:47

Versenyeztek a környezetvédő iskolások

Csongrád - Az év madarának, a harisnak majdnem feketék a fiókái, ami különlegesnek számít földön fészkelő szárnyasoknál - számos érdekesség mellett például ez is kiderült tegnap egy csongrádi vetélkedőn.

Munkatársunktól

A Galli-iskolában a régió 16 általános iskolás csapata vett rész a Föld–víz–levegő című természetismereti és környezetvédelmi versenyben. A gyerekeknek nagyon komolyan fel kellett készülni, mondta a szervező Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének elnöke, [namelink name="Deák József"]. Használati tárgyakat készítettek kidobásra szánt holmikból, rövid jelenetekben tolmácsoltak egy-egy, a bolygó védelmével kapcsolatos problémát. Olyan váratlan feladatot is ügyesen kellett megoldaniuk, hogy milyen alapanyagok kellenek egy halászléhez. Első lett a szentesi Koszta-iskola Ökolábasok nevű csapata, jutalmul a négy diák eltölthet egy napot a budapesti Herman Ottó Intézetben.

 

Szinte minden versenyszámba csempésztek egy kis vidámságot a szervezők. Fotó: Králik Emese

Szinte minden versenyszámba csempésztek egy kis vidámságot a szervezők. Fotó: Králik Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!