Szeged és környéke

2016.04.16. 20:33

Tudor-opera a Metből: Roberto Devereux

Szeged - A New York-i Metropolitan új Donizetti-produkcióját, a Roberto Devereux-t láthatja ma este 7 órától a szegedi Belvárosi mozi közönsége élő közvetítésben.

Munkatársunktól

Donizetti három Tudor-kori témát feldolgozó operáját csak a szerző halála után száz évvel fedezték fel újra. A kiváló amerikai szoprán, Sondra Radvanovsky egyetlen évad leforgása alatt alakította a főszereplő Tudor-királynőket: erre a teljesítményre a legendás Beverly Sills óta senki sem vállalkozott New Yorkban. Már I. Erzsébet szerepének eléneklése is bravúr – a Roberto Devereux zárójelenete az egyik leghatásosabb, legnehezebb a bel canto operák között. A címszerepet Matthew Polenzani alakítja (képünkön Sondra Radvanovskyval), aki 1997-ben debütált a Metben. A gróf titkos szerelmét a lett világsztár mezzoszoprán, Elina Garanca kelti életre, Nottingham herceget pedig a ragyogó karriert befutott lengyel bariton, Mariusz Kwiecien alakítja. A David McVicar rendezte Tudor-trilógia újabb darabját is a Donizetti-művek dirigálásával híressé vált olasz dirigens, Maurizio Benini vezényli.

 

Fotó: Ken Howard

Fotó: Ken Howard

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!