Ország-világ

2016.04.07. 16:24

Lázár: ügydöntő jelentőségű a kvótareferendum

A tárcavezető a tervezett népszavazásról azt mondta: a magyar választók véleményének ismerete nélkül a kormány nem lépés- és nem döntésképes.

14:52

Lázár a munkaszüneti pohenőnap mellett foglalt állást

A Miniszterelnökséget vezető miniszter amellett foglalt állást, hogy a vasárnap legyen munkaszüneti nap.  

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy tudomásul veszik a Kúria döntését, ami megnyitja a szocialisták előtt az aláírásgyűjtés lehetőségét. 

Kifejtette, hogy az ezzel kapcsolatos vitát még le kell folytatni a Fideszben, ő maga azonban azok közé tartozik, aki ellenzi, hogy vasárnap dolgoznia kelljen több 10 ezer embernek. Jó, ha ezt a társadalom megvitatja - jegyezte meg. 

A tárcavezető kitért arra, hogy a vasárnapi boltzárral párhuzamosan folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom és az ágazatban foglalkoztatottak aránya. 

14:51

Bíróságon kívül rendeződhet az aszfaltügy

Az úgynevezett aszfaltügy bíróságon kívüli rendezésében állapodott meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Corina Cretu, az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosa csütörtökön Budapesten.  

A tárcavezető sajtótájékoztatóján emlékeztetett, arról az ügyről van szó, amely szerint aszfaltkeveréssel is foglalkozó cégek kartellezhettek, amiért az Európai Bizottság szabálytalansági eljárást indított. 

Elmondta, arról állapodott meg Corina Cretuval, hogy az Európai Bizottság és a magyar kormány közvetlenül rendezi a kérdést. A miniszter szerint a bizottság nagyvonalú ajánlatot tett. 

"Olyan korrekciót fogunk alkalmazni, amely nettó veszteséget nem jelenthet Magyarországnak" - fogalmazott Lázár János, hozzátéve, ha sikerül megállapodni, 500 milliárd forinttal gyarapodhat a magyar államkassza. 

14:25

Ügydöntő jelentőségű a kvótareferendum

A menekültrendszer megreformálására tett európai bizottsági javaslatcsomag ismeretében ügydöntő, érdemi jelentőségűnek nevezte a kötelező betelepítési kvótáról kezdeményezett népszavazást Lázár János.  

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság javaslatcsomagját úgy kommentálta: a brüsszeli testület nyilvánosságra hozta a kötelező kvótával kapcsolatos új ötletét. 

A tárcavezető a tervezett népszavazásról azt mondta: a magyar választók véleményének ismerete nélkül a kormány nem lépés- és nem döntésképes. Szerinte soha ilyen lényeges kérdésről nem volt még népszavazás Magyarországon 1990 óta. 

Hangsúlyozta: nem lehet lemondani arról a jogról, hogy a magyarok döntsék el, ki léphet be az országba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában