Szeged és környéke

2016.04.07. 12:45

Amfetamint és marihuánát árult, 8 év fegyházat kapott

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy Bács-Kiskun megyei férfit, aki jelentős mennyiségű amfetamint és marihuánát értékesített 2012-ben.

MTI

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása bűntettében találta bűnösnek a harmincéves vádlottat. A férfit a szabadságvesztés mellett 582 ezer forint vagyonelkobzással is sújtotta.  


Az évek óta naponta drogozó vádlott 2012 márciusától rendszeresen vásárolt Budapesten kábítószert, amelyet Kecskeméten és Kiskunfélegyházán értékesített. 2012. szeptember 13-án 600 gramm marihuánát és 100 gramm speed port vett, majd este a barátnőjével  Budapestről a kocsijával Kiskunfélegyházára indult. Útközben  Kecskeméten megálltak, ahol a férfi 288 gramm marihuánát adott el  452 ezer forintért. Ezután továbbutaztak Kiskunfélegyházára, ahol a  nála levő többi drogot akarta eladni két vevőjének. A vádlottat ekkor fogták el a rendőrök, és az autójából két csomagban 137 gramm  amfetamint, egy harmadikban pedig 330 gramm marihuánát foglaltak le.


A szakértői vélemény szerint a lefoglalt kábítószerek együttes mennyisége a jelentős mennyiség alsó határának csaknem kétszerese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!