Szeged és környéke

2016.04.07. 10:10

Kokárdás betegekkel sokkolnak

Sokkoló plakátkampányt indítanak a rezidensek: a céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészségügy problémáira. A biztonságos betegellátásért küzdenek, amelyhez így szeretnék megnyerni a társadalom támogatását.

Munkatársunktól

Országos kampányt kezdett a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) Emberi Konzultáció az egészségügyről címmel. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészségügyben tapasztalható problémákra – például, hogy Magyarország kevés pénzt fordít az államilag finanszírozott egészségügyre. Éves szinten legalább 600 milliárd forint hiányzik szerintük ahhoz, hogy az ágazat ismét a fejlődés útjára léphessen.

 

A Reszasz plakátja.

A Reszasz óriásplakátokon, szórólapokon, tömegközlekedési eszközökön sokkol minket. A kampány célja, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hol tart ma a magyar egészségügy.


[namelink name="Dénes Tamás"], a Reszasz elnöke elmondta: ez nem egy szimpla bérharc, hanem a biztonságos betegellátásért folyó küzdelem, amelyhez meg akarják nyerni a társadalom támogatását. Őszig gyűjtik a támogató aláírásokat, de már áprilisra szeretnének tömegeket felmutatni ügyük mögött, hogy a kormány lássa a 2017-es költségvetés előkészítésekor, a magyar polgároknak fontos az egészségügy, és elvárják, hogy a kormány a problémát súlyának megfelelően kezelje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!