Ország-világ

2016.04.06. 21:48

Találkozott a pápával a vizuális bakancslistás amerikai lány

Sikerült találkoznia a katolikus egyházfővel szerdán Rómában egy bakancslistás túrán lévő ötéves amerikai kislánynak, aki egy ritka genetikai betegség következtében még gyermekként el fogja veszíteni látását és hallását.

Az Usher-szindrómában szenvedő Lizzy Myersnek szülei még teljes megvakulása és megsüketülése előtt meg akarnak mutatni minél több dolgot a világból és össze akarják ismertetni minél több személyiséggel abban a reményben, hogy a látottak és a találkozások élménye egy életre belerögzül az elméjébe.  


A már hallókészülékkel élő Lizzy a szokásos szerdai általános audiencia alkalmával találkozott Ferenc pápával, aki több percet töltött a társaságában. A megindító találkozás során az egyházfő lehajolt a kislányhoz, megsimogatta, megölelte őt, majd megáldotta a szemét és megajándékozta egy rózsafüzérrel. Lizzy egy csillagvizsgálóban kapott meteoritdarabkával viszonozta az ajándékot. 


Az ohiói Lexingtonban élő szülők elhatározták, hogy a lehető legtöbb, ember és természet alkotta csodát, köztük a Niagara-vízesést és az északi fényt mutatják meg beteg gyermeküknek annak megvakulása előtt, hogy akkor is emlékezzen a világra, amikor már nem lát majd.  

A "vizuális bakancslista" nagy nyilvánosságot kapó tervéről értesülve a Turkish Airlines török légitársaság tetszőleges úticélra igénybe vehető ingyenjegyet ajánlott fel a négytagú katolikus családnak. A szülők választása Rómára esett történelme és műemlékei miatt. Az olasz fővárosban, ahol az egyik szálloda vendégei, Lizzyvel már megnézték a Colosseumot, sőt a kislányt VIP-vendégként fogadták az állatkertben. 


A gyermek, akinek van egy hároméves húga, még nem tudja, hogy miféle betegségben szenved. Szülei csak akkor akarják neki elmondani, amikor kérdéseket tesz fel állapotáról. Az orvosok szerint hét éven belül vakulhat meg teljesen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában