Helyi sport

2016.03.30. 13:00

Vajda: egy ellenfél, egy cél

Az EDF DÉMÁSZ- Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila február közepe óta edz a portugáliai Montebelóban. Nem számolja a napokat, sem a kilométereket már, a gyorsaságra és Brendelre koncentrál, viszont nagyon várja a hazatérést.

Mádi József

Utolsó fél perc, rajt! – hallatszik a videón Vécsi Viktor hangja. [namelink name="Vajda Attila"] pedig kőkeményen elindul a hajóval (jön is az első pár húzás után a Nagyon szép ez! dicséret a trénertől), és a Facebook-oldalára feltett felvételből is látszik, szinte repül a hajó. Mindez a portugáliai Montebelóban történt, ahol az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa immár a második felkészülési szakaszát tölti.


– Az edzések kemények, és meg is lehet nézni a Facebook- oldalamon, milyen munkákat végzek el. Azért töltjük fel, hogy a szurkolók egy kicsit belelássanak a mindennapokba, így pedig jobban tudnak azonosulni egy-egy eredménnyel. Hogy hányadik hete vagyunk Portugáliában? Nem is tudom már pontosan, olyan régóta időzünk itt – mondta Vajda.


– Az eddig eltöltött idő hasznosan telt, bár az időjárás igen változatos, sokat esik, és időnként a szél sem marad el. Ennek ellenére nagyon jó a tábor, úgy érzem, csapattársaimmal jó úton vagyunk az idei sikerek felé – folytatta a kenus, aki – bár ezt sem számolja – körülbelül négyszáz kilométert gyűjtött össze az alapozó munka során.


– Az idén csak arra figyelek, hogy a lehető legjobban elvégezzem az edzőm, Vécsi Viktor által előírt munkát. A megszokott program szerint haladunk, bár egy-két újdonságot beillesztettünk a felkészülésbe. Igaz, az újításokat nem visszük túlzásba, inkább arra koncentrálunk, hogy azt erősítsük, amire szükség lehet Rióban. Ez pedig a gyorsaság – tette hozzá Vajda.

 

Hú, ez kemény volt! Vajda Attila többnyire így száll ki a kenuból az edzőtáborban. Fotó: Karnok Csaba

Hú, ez kemény volt! Vajda Attila többnyire így száll ki a kenuból az edzőtáborban. Fotó: Karnok Csaba

A kiváló sportoló szavait megerősítendő a tavalyi világbajnokságra is visszautalt.


– A milánói vb-döntő alapján egy emberre kell koncentrálnom, a német Sebastian Brendelre. Ha azt tudom, amit ő, ha gyors leszek és képes vagyok elmenni vele, akkor már nyert ügyem van. Az elmúlt éveket figyelembe véve, ha őt legyőzöm, nem lehet baj az olimpián. Vagyis egy ellenfél, egy cél – magyarázta a versenyző, aki nem titkolja: nagyon szeretne már hazatérni. – Kemények az edzések, és egy kicsit fáradt vagyok már.

Vajda pénteken késő este már hazatér, ahogy klubtársai, így például Kárász Anna is, és jövő hétfőn már egy budapesti rendezvényen szerepel.


– Amiről még nem meséltem – ez az előadás címe, amelynek a Pesti Magyar Színház ad otthont. Beszélek az emlékezésről, a viselkedési minta fontosságáról egy kötetlen csevegés keretében. Fontos a kapcsolat a szurkolókkal, a tájékoztatás, a személyes találkozók, hiszen nekik is részük van a sikerekben, a felkészülésben – jegyezte meg Vajda, aki például [namelink name="Hegedűs Csaba"] birkózó, [namelink name="Igaly Diána"] sportlövő és [namelink name="Szuper Levente"] jégkorongozó után következik az est vendégei között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában