Sport PRINT

2016.03.29. 19:16

Jack Butland kihagyja az Európa-bajnokságot

Az angol labdarúgó-válogatott kapusának eltört a bokája a Németország elleni barátságos mérkőzésen.

Az angol labdarúgó-válogatott sérült kapusa, Jack Butland biztosan kihagyja a nyári, franciaországi Európa-bajnokságot.

A Stoke City 23 éves játékosának bokája szombaton, a Németország elleni barátságos mérkőzésen tört el Berlinben. Klubja honlapján elmondta, hogy kedd este műtik meg, és mivel a bajnoki szezon hátralévő részében nem léphet pályára, az Eb-ről is lemarad. A kapusnak körülbelül három hónapot kell kihagynia.

Roy Hodgson szövetségi kapitány úgy tervezi, hogy május 12-én hirdeti ki a kontinenstornára utazó keretét, amelyet a hónap végéig kell 23 fősre szűkítenie és véglegesítenie. A kapusposzt minden bizonnyal komoly fejtörést okoz majd számára, hiszen a Manchester City hálóőre, Joe Hart is sérült. Butland helyét szombaton a southamptoni Fraser Forster foglalta el.

Az angolok szombaton 2-0-s hátrányról fordítva 3-2-re legyőzték a világbajnoki címvédő németeket, kedden pedig a holland válogatottat fogadják a londoni Wembley Stadionban barátságos meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!