Egyperces

2016.03.29. 13:50

Eladó egy apró nevadai város

Az ára nyolcmillió dollár, Las Vegastól 112 kilométerre fekszik, és nagyjából 350 embernek ad otthont.

Eladó egy apró, Las Vegastól 112 kilométerre fekvő dél-nevadai város nyolcmillió dollárért (2,2 milliárd forint).


Nancy Kidwell és férje, a néhai Slim, 1965-ben alapították meg Cal-Nev-Arit, amikor az még csak egy üresen álló telek volt az országút mellett. A város ma nagyjából 350 embernek ad otthont, az időközben kétszer is megözvegyült Nancy azonban már nem tudja fenntartani a települést.


Az asszony 2010-ben próbált meg először túladni a két négyzetkilométeren fekvő városon, ám akkor nem akadt vevő a 17 millió dollárért kínált területre. A 78 éves nő most nyolcmillió dollárra vitte le az árat, amelyben benne van Cal-Nev-Ari kaszinója, vendéglője, vegyesboltja, tízszobás szállodája, lakókocsiparkja és repülőgép-felszállóhelye is.


"Ideje, hogy valaki más kezdjen vele valamit" - mondta az idős asszony, hozzátéve, hogy ötvenegy év elég volt neki.


Ami nem eladó a városban, az maguk a lakók, néhány magántulajdonban lévő otthon, az apró közösségi központ és az önkéntes tűzoltóság.


Fred Marik ingatlanügynök szerint a birtok legnagyobb értéke a földterületben rejlik; nincsenek rendes utak, de vannak mély kutak, csatornarendszer és közművállalat.


Marik szerint már akadtak is érdeklődők a terület iránt. Vannak, akik nyugdíjas otthont, motorkerékpár-parkot, üdülővendégeket is befogadó farmot, céllövőpályát vagy - amennyiben legalizálják - marihuánaültetvényt hoznának létre rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!