Fogadóóra: járdákat és utakat kell javítani Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Újvárosban folytatjuk vásárhelyi Fogadóóra sorozatunkat. Molnárné Kecskeméti Ritától, a körzet önkormányzati képviselőjétől is bárki kérdezhet, aki csütörtökön ad élő interjút a delmagyar.hu-nak. A városrészben élők az utak, a járdák és a csapadékvíz-elvezető csatornák, árkok állapotát kifogásolták.

Imre Péter

– Újvároson minden rendben van, de a migránsokat ne engedjék ide, csak akkor, ha becsületesek – mondta Hatvani János, akit a Gellért utcán szólítottunk meg. Akadtak árnyaltabb vélemények is. – Amióta a malom nem üzemel, nincs gazdája az előtte vezető útnak, és csakis lépésben lehet haladni autóval a göröngyös szakaszon – közölte [namelink name="Makszi Antal"]. A Gellért utcai lakó hozzátette, az út eleje tönkreteszi a járműveket. Biciklivel közlekedve is kirázza az emberből a lelket – jegyezte meg felesége, Erzsébet, és már mutatta is a kátyúkat.


Katalin szerint a Bánát utca – ahol sűrűn közlekedik – jó állapotú, és ugyanaz elmondható a Makai utcáról, ahol az édesanyja él. Megemlítette, hogy a vasúti átjárónál lehetne rugalmasabb a burkolat.

 

Szabó Jánosné szerint a kátyúkon túl a csatornák állapotával is gond van Újvároson. Fotó: Imre Péter

Szabó Jánosné szerint a kátyúkon túl a csatornák állapotával is gond van Újvároson. Fotó: Imre Péter

[namelink name="Orovecz György"] több kifogást talált a Bánát utcán.


– A járdák és az utak állapota önmagáért beszél, előbbi puklis, utóbbi kátyús, mindegyikre ráférne az alapos felújítás. Nem beszélve a csapadékvíz-elvezető árkokról, amelyekkel állandó a gond. Legutóbb, mikor jeleztük, kivezényeltek pár közmunkást, akik pár ásónyomra kiszélesítettek, kimélyítették az árkot, de mára ugyanúgy eltömődött földdel az átfolyó, mint korábban – mondta. Megemlítette, ha képviselőjüknek, Molnárné Kecskeméti Ritának szólnak, rögtön intézkedik.


Újváros töltés előtti „határutcáján", a Maros utcán [namelink name="Bencsicsné Kokovai Katalin"] nem panaszkodott. – A közvilágítás, a közbiztonság jó, a kapum napközben mindig nyitva van. A bicikliutat felújították a vasúti átjárótól a Maros utcáig, és ez érvényes a környékbeli játszóterekre is. A töltésen kívüli részeket is rendszeresen takarítja, rendben tartja az önkormányzat – mondta.


A Makai utca eleje ugyan földút, kohósalakkal, kaviccsal, sóderral feltöltve, az ott lakók mégsem háborognak.

 

– A Makai utca eleje, ahol élünk, tulajdonképpen egy kis köz, 1-es számból hét ház van, a sima 1-estől az f jelzésűig. 500-600 ezer forint hozzájárulás lenne az aszfaltozáshoz az önrész. Az itteniek szegények, nincs erre pénzük – vázolta a helyzetet az egyik érintett, [namelink name="Szabó Jánosné Zsuzsanna"]. Azt is megmutatta, ennek a 200 méter hosszú szakasznak akadnak balesetveszélyes részei, ezért örömmel vennék, ha több évtized után útszakaszuk aszfaltossá válna és korlátot is építenének ide, mert több autós is tolatott már az árokba.


Minden felmerülő kérdésre választ ad [namelink name="Molnárné Kecskeméti Rita"], a körzet önkormányzati képviselője, akivel csütörtökön beszélgetünk.


A képviselő asszonytól bárki kérdezhet, szerdán 16 óráig várjuk a kérdéseket, felvetéseket a Délmagyarország

Facebook-oldalán, az [email protected] címen és a Csörög rovat 30/218-1111-es telefonszámán. A fogadóórán készült online interjúnkat csütörtök délelőtt 10 órától élőben olvashatják a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapunkban közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!