Helyi sport

2016.03.25. 16:00

Kosárlabda: fontos állomás

Holnap 19.15-kor a Jászberény ellen hazai pályán kezdi meg szereplését az NB I A csoport középszakaszában a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.

Munkatársunktól

Egy év távlatából válik még inkább egyértelművé, milyen óriási bravúrt hajtott végre tavaly áprilisban a Naturtex- SZTE-Szedeák azzal, hogy a klub története során először bejutott a bajnoki rájátszásba. Egy esztendővel ezelőtt minden tökéletesen működött: a csapat sérülések, betegségek nélkül, látványos és eredményes játékkal sorra múlta felül a szintén a legjobb nyolc közé igyekvő riválisait, és egy fordulóval a középszakasz vége előtt bebiztosította helyét a negyeddöntőben.


A jó széljárás viszont az új évad kezdetére teljesen megváltozott, szinte nem volt olyan hét az októberi nyitány óta, amelyen ne dőlt volna ki sérülés miatt újabb és újabb játékos a sorból. A problémák természetesen az eredményességre is komoly hatást gyakoroltak, és bár a Szedeák fennállása során először nyerni tudott Kaposváron, valamint Szombathelyen is, Csiricséknek az alapszakaszban elért 11. helyezés után ezúttal be kell érniük az alsóházi versengéssel.


A tét persze itt sem csekély: az élvonalbeli tagság megőrzése. A csapatok minden eredményt magukkal hoztak, így a Szedeák és a MAFC egyaránt három-három győzelemmel áll jobban a sereghajtó Jászberénynél és a 13. helyet elfoglaló Nyíregyházánál is. A soron következő hat mérkőzés feladata tehát a jelenlegi előny megőrzése lesz, mivel a középszakasz befejezésekor a 13. és 14. helyezettek két győzelemig tartó „playout" párharcot vívnak majd az A csoportban maradásért. Egy esetleges sikerrel a Naturtex végérvényesen leszakíthatná magáról a berényieket, ám az aktuális ellenfél öt minőségi légiós mellett a korábbi válogatott Horváthtal és Soóssal a soraiban egyáltalán nem tűnik könnyű prédának.


Ugyanakkor jó hír, hogy a Szedeákból a legutóbbi mérkőzéseken hiányzó játékosok szép lassan felépülnek, így holnap minden bizonnyal [namelink name="Andrija Csirics"], [namelink name="Chip Armelin"] és [namelink name="Kiss Zsolt"] is pályára léphet.


A 19.15-kor kezdődő bajnokit a MOL-Pick Szeged bérletesei és a Vác elleni találkozóra belépőt váltó szurkolók ingyen tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában