Szeged és környéke

2016.03.20. 15:39

Húsvéthétfőtől öt napig sztrájkolnak a volánosok

Munkatársunktól - Ötnapos sztrájkot hirdetnek a Volán-társaságok húsvéthétfőtől, mert nincs bérmegállapodás.

Munkatársunktól

[namelink name="Baranyai Zoltán"], a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke az aláíró szervezetek nevében elmondta, megyénket is érinti majd a munkabeszüntetés. Különösen, mert gépkocsivezetők is részt vesznek az akcióban.


Azt egyelőre nem tudta megmondani, pontosan hogyan módosul a helyi, helyközi és távolsági járatok menetrendje. Egyelőre tárgyalnak még a munkaadóval az elégséges szolgáltatás mértékéről. Az már biztosnak látszik, hogy kizárólag a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. dolgozói sztrájkolnak. Az Autó Univerzál Kft., mely a műszaki dolgozókat tömöríti, és a buszvezetőket foglalkoztató Partiscum Busz Kft. nem szünteti be a munkát.


Mint ismert, a Volánnál hetek óta tárgyalnak az érdekképviseletek a béremelés mértékéről a munkáltató és a tulajdonos (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) képviselőivel, de nem sikerült megállapodniuk. A munkaadók ajánlata ugyanis nem éri el a dolgozók jentősen csökkentett követelését, vagyis a 3 százalékos bérfejlesztést és a havi 5 ezer forintos béren kívüli juttatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!