Szentes és környéke

2016.03.18. 10:19

Szentesi rendőrt tüntetett ki az államfő

Szentes- Ha valakit közlekedési baleset ér, a járműve minden centiméterét átvizsgálja a baleseti helyszínelő. Nem tévedhet, hiszen az utána következő eljárás kimenetele múlik a megfigyelésein. A szentesi Szabó- Szűcs Imre harminc éve választotta a hivatását, soha nem akart váltani.

Králik Emese

– Majdnem harminc éve lettem rendőr, alig egy év után kerültem a közlekedési alosztályra, nem sokkal később kezdtem helyszínelni – mesélte lapunknak a Szentesi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, [namelink name="Szabó-Szűcs Imre"]. Munkáját Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el, a díjat a napokban vette át a fővárosban. Hazánkban ma ez az egyik legjelentősebb állami elismerés, amelyet miniszteri előterjesztésre a köztársasági elnök adományoz.


– Három évtized alatt lett volna lehetőségem váltani, én azonban mindig maradtam, mert nagyon szeretem a munkámat – tudtuk meg a szentesi rendőrtől. Szerinte az ő munkakörében soha nem lehet elégedetten hátradőlni, mindig újat kell tanulni.

 

A szentesi rendőr állítja, az ő munkájában nem szabad hibázni.

Azt mondja, az emberek jó részében olyan hamis illúzió él, hogy közlekedési baleset csak mással történhet. Pedig ez nem így van, elég néha a túlzott bátorság, önbizalom, és elkerülhetetlen a baj, teszi hozzá. Ha ember is veszélyben van, a mentősöké és a katasztrófavédőké az elsőbbség, ez után jön az ő feladata.


– Én a helyszínt és magát a megsérült járművet vizsgálom. Nem szabad hibázni, hiszen az általam megállapított tényeket veszik figyelembe az eljárás során. Fényképezőgéppel dokumentálok minden apró részletet, megmérem, milyen magasságban keletkeztek a sérülések. Ez tíz perctől akár négy óráig is eltarthat – részletezte.


Az évtizedek alatt sok tapasztalatot, még több emléket gyűjtött. Az ügyek közül azok érintik meg leginkább, amelyek során gyermek sérül meg. Talán arra a legbüszkébb, hogy amit csinál, azt mindig a lehető legmagasabb szakmai színvonalon igyekszik végezni. – Mindezt nem érhettem volna el a kiváló munkahelyi közösség nélkül, amelynek része vagyok – tette hozzá.


Kép: Szabó-Szűcs Imre munkáját Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el. Fotó: Králik Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!