Életstílus

2016.03.13. 09:29

Hatvan éve ápolónő, és még nem szeretne nyugdíjba menni

Jenny Turner a szakmát 1956-ban, mindössze 16 évesen kezdte ápolónő gyakornokként, 1962-től egy ideig bábaként segédkezett, majd osztályos nővérré léptették elő. Amikor elkezdett dolgozni, még dohányoztak a kórtermekben és egy hatalmas üstben, fortyogó vízben sterilizálták az eszközöket.

borsonline.hu

„Az első időkben állandóan a sírás kerülgetett, mert a sok talpalástól nagyon fájt a lábam, és iszonyú keveset kerestem" - emlékszik vissza az idős hölgy.


Aztán felgyorsult a világ, a hetyke kis nővérsapkát eldobták és megjelentek a számítógépek a kórházakban, így jóval kevesebb adatot kell azóta megjegyezniük.


„Mindent tudtam a kórházban fekvőkről régebben, mostanában azért ez nem teljesen így van. Néha bűntudatom van, mert kevés időt tudok szánni egy-egy betegemre" - sajnálkozik Jenny.


Jenny állítása szerint azért tudott ilyen sok ideig ebben a munkakörben dolgozni, mert végtelenül türelmes, és számára egy beteg hálás pillantása szinte mindennél többet ér. Kollégái szerint a hölgy borzasztóan együttérző, elképesztő a munkabírása, és még az új technológiákhoz is olyan jól adaptálódik, hogy sokszor ő tanítja a fiatalabb kollégákat - írja a borsonline.hu.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!